Δημοσίευση προσώπων που συμμετείχαν στα επεισόδια του Συντάγματος

  • PDF

Δημοσίευση στοιχείων ταυτότητας ή/και φωτογραφιών προσώπων που συμμετείχαν στα επεισόδια της ευρύτερης περιοχής της πλατείας Συντάγματος την Κυριακή, 12.02.2012

Καλούνται οι πολίτες που γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσουν με το 170, 1964, ή στο email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετικές εισαγγελικές διατάξεις, στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες πέντε (5) προσώπων, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και από κοινού σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστες που εκτέλεσαν βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έκρηξης εκ της οποίας μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο σε ανθρώπινη ζωή, καθώς και για αντίσταση κατά της Αρχής. Ένας από τους πέντε, αλλοδαπός, υπήκοος Παλαιστίνης, κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία και κλοπή από κοινού.

Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και οι φωτογραφίες αφορούν την έρευνα που διενεργείται σχετικά με τα παραπάνω αδικήματα, τα οποία συνέβησαν τις απογευματινές και βραδινές ώρες της προηγούμενης Κυριακής, 12.02.2012, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι παραπάνω συμμετείχαν σε ομάδες προσώπων που παρεισέφρησαν στον κύριο όγκο πλήθους διαφόρων φορέων, που πραγματοποιούσε συγκέντρωση στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος, και εκδήλωσαν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων με ρίψεις βομβών μολότοφ, πετρών και άλλων αντικείμενων. Ο αλλοδαπός, Παλαιστινιακής καταγωγής, τις βραδινές ώρες, εκμεταλλευόμενος τις παραπάνω επιθέσεις αφαίρεσε με βία χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και εμπορεύματα από ιδιώτη καταστηματάρχη.

Ειδικότερα πρόκειται για τους:

1. ΚΑΪΛΟΓΛΟΥ Ευάγγελος του Κωνσταντίνου και της Χριστίνας, γεν. 23-10-1975 στη Γερμανία

2. ΚΙΟΣΗΣ Αλέξανδρος του Βασιλείου και της Πανωραίας, γεν. 28-09-1972 στη Μεταμόρφωση

3. ΚΟΥΚΟΥΤΑΣ Μιχαήλ - Παναγιώτης του Ευστρατίου και της Αθανασίας, γεν. 03-05-1990 στο Χολαργό Αττικής

4. ΠΑΝΤΑΖΩΝΗΣ Ιπποκράτης του Γρηγορίου και της Αικατερίνης, γεν. 25-05-1989 στην Αθήνα

5. (επ) AHMED (ον) YASIN του NASIM και της FATIMA, γεν. 30-03-1993 στην Παλαιστίνη

Παράλληλα, δίνονται στη δημοσιότητα και είκοσι τρεις (23) φωτογραφίες αγνώστων μέχρι σήμερα προσώπων που συμμετείχαν στα παραπάνω επεισόδια.

Ειδικότερα οι εξής:







 


H δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας ή/και των φωτογραφιών, καθώς και της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος τους, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Οποιοσδήποτε πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για τα παραπάνω πρόσωπα σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 170, 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Επίσης, εκτός από τηλεφωνική επικοινωνία, μπορεί να απευθυνθεί και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Σχόλια 

 
+4 # ?? 22-02-2012 12:24
mesa oloi.....h periousia tou kathenos den enoxlei kanena kai thn exei apokthsei me idrwta.....oxi me mpura kai kapno se skalopatia....
Απάντηση
 
 
+5 # ΑΠ: Δημοσίευση προσώπων που συμμετείχαν στα επεισόδια του Συντάγματος dr 22-02-2012 12:29
Ωραιο το ομπρελινο σου χρυση μου! Αληθεια τι την ηθελε την ομπρελα ο τυπος παραπανω?
Τελος παντων. Ειναι τουλαχιστον εκνευριστικο να βλεπεις φωτος με τις μολοτωφ στο χερι, να φευγουν προς οποια κατευθυνση (αστυνομια ή μαγαζια μικρη σημασια εχει) και απο την αλλη να ακουμε και να διαβαζουμε οτι δεν πρεπει να αναρτωνται γιατι ειναι προϊον υποκλοπης! Η λεξη υποκρισια ειναι μικρη.
Τι απεγιναν τα σχολια περι καταστροφης της ξενης περιουσιας και διαλυσης της πορειας?
Απάντηση
 
 
+6 # ΑΠ: Δημοσίευση προσώπων που συμμετείχαν στα επεισόδια του Συντάγματος MANOLAKIS IOANNIS 22-02-2012 12:44
ντροπή σας γιατί δεν δημοσιεύεται και τους κουκουλοφόρους που είναι μαζί με τα ματ σε κάθε επεισόδια ??? δεν πρέπει να ξαναμπούμε εδώ μάλλον
Απάντηση
 
 
+2 # eleoskostas teleoglou 22-02-2012 14:29
den ntrepestai na ginestai to papagalaki mpatson dolofonon
kseftiles,dosilogoi
poies periousies akrivws katestrepsan?
tremete tin ora pou ta paidia sas den sas miasoun
mexri tote
ta leme sta odofragmat-pirina kai mi-
Απάντηση
 
 
+3 # ΑΠ: Δημοσίευση προσώπων που συμμετείχαν στα επεισόδια του Συντάγματος tsomp 22-02-2012 16:07
Που πήγε το τεκμήριο αθωότητας;
Όταν ένας αστυνομικός κατηγορείται για κάτι, το πρόσωπο και τα στοιχεία ταυτότητας του τα μαθαίνουμε μετά την δίκη....
Απάντηση
 
 
0 # ΑΠ: Δημοσίευση προσώπων που συμμετείχαν στα επεισόδια του Συντάγματος antifa 22-02-2012 17:01
Η Ένωσή μας καταδικάζει απερίφραστα πρακτικές κοινωνικού αυτοματισμού και μεθοδεύσεις που διχάζουν την ελληνική κοινωνία στοχοποιώντας πολίτες. Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά πως τα μέλη της Ε.Φ.Ε. υπακούουν μόνο στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δεν συνεργάζονται με οποιουσδήποτε μηχανισμούς, κρατικούς ή άλλους.
Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

κοψτε το και αυτο
Απάντηση
 
 
+4 # ΑΠ: Δημοσίευση προσώπων που συμμετείχαν στα επεισόδια του Συντάγματος μπραβο σας! 22-02-2012 17:27
ειλικρινα μπραβο!
αυτο θα πει ανεξαρτητη δημοσιογραφια!
δεν μου λετε πληρωνεστε απο το κρατος για αυτα που ανεβαζετε η το κανετε επειδη ειστε απλα εθελοντες καταδοτες?
παντως καλα κανατε που τα ανεβασατε για να ξεκαθαρισετε οτι δεν ειστε με τον λαο που αγωνιζεται για το ψωμη και την λευτερια του αλλα με το κρατος και τους μηχανισμους του
μπραβο καλα σκυλακια τωρα πηγαιντε να γλυψετε το κοκκαλακι που σας πεταξαν
αυτο στο χωριο μου το λενε ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ
Απάντηση
 
 
+1 # ΑΠ: Δημοσίευση προσώπων που συμμετείχαν στα επεισόδια του Συντάγματος ασδ 22-02-2012 20:55
ΦΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ
Απάντηση
 
 
0 # αχα..Klein Meinh 22-02-2012 23:18
Ανεβαζετε φατσες, δινετε ip απο σχολια που δεν σας αρεσουν...σε λιγο καποιοι θα τρεμουν τους μισθους τους μπροστα σας
Απάντηση
 

Προσθέστε σχόλιο

Τα σχόλια θα πρέπει να μην περιέχουν υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία, προσβλητικά μηνύματα ή ανήθικες διατυπώσεις.
Σε αντίθετη περίπτωση θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.
Η διεύθυνση IP καταγράφεται και τα στοιχεία είναι στην διάθεση των δικαστικών αρχών σε περίπτωση που προκύψει παράβαση των νόμων.