ΕΛΛΑΔΑ

Βελτιώνεται ο καιρός την Πέμπτη

Στο ανατολικό Αιγαίο βροχές και τοπικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια και στα υπόλοιπα τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην Εύβοια, τη Στερεά και την Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, της Στερεάς και της Πελοποννήσου και σταδιακά βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά ο οποίος τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός. Aναλυτικά:

Στην Αττική τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και γρήγορα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και το πρωί πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -05 (μείον 5) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και γρήγορη βελτίωση. Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -06 (μείον 6) έως 04 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά, τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και γρήγορη βελτίωση. Στα βόρεια γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 (μείον 1) έως 12 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου, τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και γρήγορη βελτίωση και στη Θεσσαλία γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.