2810.gr_Κρήτη - Ηράκλειο

Ο Γ.Ζερβός παρουσίασε τις αρχές της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ"

altΣήμερα, Δευτέρα 27 Σεπτέμβρη 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δημαρχείου Γαζίου, ο Επικεφαλής της Παράταξης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ κ. Γιώργος Ζερβός, παρουσίασε τις αρχές της ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε υποψηφίους, Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, καθώς επίσης και δημότες.

Η Ιδρυτική Διακήρυξη Αρχών της παράταξης, είναι αποτέλεσμα κοινής διαβούλευσης των υποψηφίων, καθώς και των κατά τόπους συντονιστικών επιτροπών της παράταξης. Πάνω στις αρχές και τις κατευθύνσεις αυτές θα οικοδομηθεί ο προγραμματικός και οραματικός λόγος μέσω διαβούλευσηs που θα πραγματοποιηθεί με τους αρμόδιους φορείς, τους κοινωνικούς εταίρους και τους πολίτες.

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη Χώρα αλλά και τον Τόπο, αποφασίσαμε να ενώσουμε τη θέλησή, τις αξίες, τις εμπειρίες, τις ικανότητές μας, αλλά κυρίως να αθροίσουμε τις δυνάμεις με τους συμπολίτες μας σε μια κοινή προσπάθεια απέναντι στην πρόκληση της νέας πραγματικότητας του Καλλικράτη σε επίπεδο ατομικό, κοινωνικό, πολιτισμικό, με πνεύμα εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης.

Έχουμε απόλυτη επίγνωση των δύσκολων πράγματι καιρών, της κρισιμότητας των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων αλλά και της απαξίωσης των πολιτικών και της πολιτικής. Οι διαπιστώσεις αυτές μάς οδηγούν στην αναζήτηση απαντήσεων, υποδεικνύουν τις προτεραιότητές μας, ορίζουν τις πολιτικές και τη στάση μας απέναντι στη σημερινή πραγματικότητα. Οι ίδιες διαπιστώσεις σηματοδοτούν την πορεία μας, εκφράζουν τις αγωνίες, τις νέες επιθυμίες και απαιτήσεις της κοινωνίας, ενώ παράλληλα πιστοποιούν το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας νέας.

Σήμερα, όσο ποτέ, η αντίληψη για τα κοινά πρέπει να στηρίζεται περισσότερο στην  Αυτοδιοικητική ανεξαρτησία παρά στο ξεπερασμένο και αναποτελεσματικό, ασφυκτικό κομματικό έλεγχο και στον απολίτικο και άκρατο τεχνοκρατισμό.

Η νέα εποχή επιβάλλει την ύπαρξη δημιουργικών και αποτελεσματικών ηγεσιών, με κοινωνική συμμετοχή, συνυπευθυνότητα, φρεσκάδα απόψεων, νοοτροπιών και συμπεριφορών. Οι θέσεις αυτές αποτελούν κυρίαρχη συνιστώσα, που μαζί με την ανάπτυξη διατοπικών και δημιουργικών σχέσεων, τη θέσπιση κανόνων, την ενεργοποίηση προσώπων και φορέων και κυρίως την ουσιαστική συμβολή και συμμετοχή των πολιτών, θα σηματοδοτήσουν νέα δεδομένα και θα δημιουργήσουν νέα αξιακά πρότυπα.

Σε μια εποχή που οι λογικές, οι πρακτικές και οι εξελίξεις ωρίμασαν εκ των πραγμάτων τις συνθήκες για μια νέα ποιοτική αλλαγή, είναι ανάγκη να αφυπνιστούν και να αναλάβουν δράση όλες οι υγιείς, ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας μας έτσι ώστε να τροφοδοτηθεί με νέο αίμα η αυτοδιοίκηση δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για να ξαναζωντανέψει το όνειρο, να μη χαθεί η ελπίδα.

Πάνω σ’ αυτές τις αρχές οικοδομούμε την πρότασή μας για τον νέο Δήμο, θεωρώντας ότι αποτελούν τα θεμέλια για μια εξαρχής γόνιμη και δημιουργική προσέγγιση. Ο Δήμος μας μπορεί να κερδίσει το στοίχημα, γι’ αυτό και πρέπει να διαπραγματευτεί με σύγχρονους όρους το ρόλο και τα δικαιώματά του. Να διεκδικήσει με όραμα και προγραμματισμό καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας, να διασφαλίσει προοπτική για τους νέους, συνθήκες ασφάλειας και κοινωνικής ευημερίας για όλους.

Οι συγκυρίες ευνόησαν ώστε η περιοχή μας να διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα: ικανούς ανθρώπους, φύση, πολιτισμό, εύφορη γη, τεχνικές υποδομές, σύγχρονες επιχειρηματικές μονάδες. Η επιτάχυνση της διαδικασίας παραγωγής πλούτου στην περιοχή πρέπει να τύχει και τοπικού σχεδιασμού θέτοντας στο επίκεντρο τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του τόπου και όλων των παραγωγικών τάξεων για να αμβλυνθούν το συντομότερο οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΛΕΒΥΖΙΟΥ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣτην διοίκηση και στους πολίτες από κοινού, εναπόκειται η επίλυση των προβλημάτων και η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων με όρους ανάδειξης, αξιοποίησης και διατηρησιμότητας. Πιστεύουμε απόλυτα στις μεγάλες δυνατότητες της περιοχής μας αλλά και στους ανθρώπους που καθορίζουν με την δημιουργική τους παρουσία την πορεία και το μέλλον αυτού του τόπου.

Όλοι εμείς είμαστε εδώ, παρόντες, με πίστη και αποφασιστικότητα, γνώση, δύναμη και όρεξη για δουλειά. Ζητούμε λοιπόν με ειλικρίνεια και θάρρος την στήριξη των συμπολιτών μας ώστε να βρεθούμε όλοι μαζί εκεί που πραγματικά αξίζουμε. Στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Σε αυτή τη φιλόδοξη προσπάθεια είναι αναγκαία η ενεργητική συμμετοχή όλων των Δημοτών, για να αναχαιτιστεί το κυρίαρχο δόγμα της κοινωνίας μας, ο ατομικισμός και να αναδειχθεί αργά και σταθερά ένα κίνημα νέας συλλογικότητας με προσανατολισμό και όραμα. Ευελπιστούμε ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε εμείς για την απόφασή μας και οι πολίτες για την επιλογή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ