Tι να κάνεις για να είσαι… εκατομμυριούχος στα 30

«Σε μια ελεύθερη αγορά και μια ανοιχτή οικονομία, ο καθένας μπορεί να κερδίσει ακριβώς όσα χρήματα επιθυμεί» τονίζει, με έμφαση, ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος Steve Siebold, ο οποίος μάλιστα δεν διστάζει να αποκαλύψει πως έχει μελετήσει τις ζωές περισσότερων από 1.200 πλουσίων.

Και όπως ο ίδιος δηλώνει, ποτέ δεν είναι αργά για κάποιον να αρχίσει τις προσπάθειες… για να γίνει σύντομα εκατομμυριούχος.

Το Business Insider συγκέντρωσε – και παρουσιάζει – τις καλύτερες συμβουλές για να γίνει κάποιος εκατομμυριούχος και μάλιστα σύντομα, κοντά στα 30 του!

«Δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε πως, αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, θα γίνετε εκατομμυριούχοι, αλλά σίγουρα… δεν έχετε και τίποτα να χάσετε, αν τις λάβετε υπόψη σας!», τονίζει.

Τα πιο… χρήσιμα tips για να γίνεις εκατομμυριούχος είναι τα εξής:

1) Κάνε focus στα κέρδη σου.

Το πρώτο βήμα είναι η απόφασή σου να αυξήσεις τα εισοδήματά σου. Όταν αρχίσει αυτό να συμβαίνει, τότε θα πρέπει συχνά να το επαναλαμβάνεις. Ξεκίνα να ακολουθείς το χρήμα και αργά ή γρήγορα αυτό θα σε αναγκάσει να ελέγχεις τα έσοδά σου, αλλά και να αναγνωρίζεις τις πιθανές ευκαιρίες.

2) Ανέπτυξε πολλαπλές πηγές εισοδήματος.

Ένας πολύ ωραίος τρόπος να ενισχύσεις τα εισοδήματά σου, είναι να αυξήσεις τις πηγές των εισοδημάτων αυτών. Είναι προτιμότερο να έχεις πολλές πηγές εισοδήματος, παρά μία. Η μια δεν είναι ποτέ αρκετή. Πρέπει να αποκτήσεις τουλάχιστον 3-5 πηγές εισοδήματος, ή γιατί όχι και περισσότερες; Αυτές θα μπορέσουν να προκύψουν από την ενασχόλησή σου με το real estate, τις επενδύσεις σε μετοχές ή ακόμη και τη μερική ιδιοκτησία σε μια συγκεκριμένη επιχείρηση.

3) Κάνε αποταμίευση για επενδύσεις, όχι αποταμίευση για την αποταμίευση.

Δεν είναι λίγοι οι εκατομμυριούχοι που ασπάζονται την εξής παραδοχή: «Ο μοναδικός λόγος που κάνουμε αποταμίευση και εξοικονόμηση χρημάτων είναι για να τα επενδύσουμε στη συνέχεια». Όπως τονίζουν, «αποταμίευσε τα χρήματά σου σε ασφαλείς λογαριασμούς και μην τα χρησιμοποιήσεις ποτέ, ακόμη κι αν υπάρχει ανάγκη. Όταν όμως έρθει η κατάλληλη ώρα, τότε επένδυσέ τα». Για τους καλά γνωρίζοντες το «χωράφι» των αγορών, οι επενδύσεις δεν είναι τόσο περίπλοκες ή επικίνδυνες όσο ακούγονται.

4) Άλλαξε τη νοοτροπία σου αναφορικά με το χρήμα.

«Για να γίνεις πλούσιος θα πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι για το χρήμα», δηλώνει ο Steve Siebold. «Στο τέλος της ημέρας, το μυστικό είναι το ίδιο: Σκέψου, σκέψου, σκέψου… Οι πλούσιοι γνωρίζουν καλά πως η δημιουργία περιουσίας είναι μια καθαρά εσωτερική διεργασία», τονίζει ο ίδιος.

5) Επένδυσε στον εαυτό σου.

«Η πιο ασφαλής επένδυση που έκανα ποτέ ήταν όταν αποφάσισα να επενδύσω στο μέλλον μου», παραδέχεται ο Tucker Hughes, που έγινε εκατομμυριούχος στην… τρυφερή ηλικία των 22 ετών. «Διάβαζα τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα, άκουγα τα πάντα και αναζητούσα εναγωνίως μέντορες. Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυία, αλλά ένας άνθρωπος με σοβαρή σκέψη, ικανός να συζητήσει κάθε σημαντικό θέμα, είτε αφορά την πολιτική και την οικονομία, είτε ακόμη και τον αθλητισμό. Δεν υπάρχει σημαντικότερο εφόδιο από τη γνώση. Οπότε… κατανάλωσε γνώση, όπως ακριβώς κάνεις και με τον αέρα που αναπνέεις», τονίζει ο ίδιος.

6) Θέσε στόχους και οραματίσου ότι τους πετυχαίνεις.

Εάν επιθυμείς να αποκτήσεις μια μεγάλη περιουσία, πρέπει να θέσεις έναν ξεκάθαρο στόχο και αμέσως μετά να καταρτίσεις ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την υλοποίηση αυτού του στόχου. Τα χρήματα δεν… εμφανίζονται απλά μπροστά σου. Αντίθετα, πρέπει να δουλέψεις πολύ για να τα αποκτήσεις. «Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι δεν καταφέρνουν κάτι γιατί απλά δεν γνωρίζουν τι θέλουν να καταφέρουν. Οι πλούσιοι είναι ξεκάθαροι: Θέλουν πλούτο», υπογραμμίζει ένας ακόμη αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, ο T. Harv Eker.

7) Ξεκίνα τις συναναστροφές με ανθρώπους που θαυμάζεις.

Ο Andrew Carnegie, μπορεί να ξεκίνησε από το μηδέν, αλλά έφτασε να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ. Πως το πέτυχε αυτό; Άρχισε να συναναστρέφεται με ταλαντούχους ανθρώπους, έξυπνα και δημιουργικά μυαλά, ικανά να συμμεριστούν τα οράματά του. Όπως ο ίδιος συστήνει «πρέπει να κάνουμε ανοίγματα σε ανθρώπους πιο επιτυχημένους από εμάς, με προοπτική να επεκτείνουν αρχικά τη σκέψη μας και στη συνέχεια - γιατί όχι; - την περιουσία μας».

8) Στόχευε ψηλά… στα 10 εκατ. δολάρια, όχι στο ένα εκατ. δολάρια.

Το μεγαλύτερο οικονομικό λάθος που μπορεί κανείς να κάνει είναι να θέτει μικρούς – χρηματοοικονομικούς – στόχους και όχι μεγάλους. «Μην επιδιώκεις να κερδίσεις ένα εκατ. δολάρια, προσπάθησε να κερδίσεις 10 εκατ. δολάρια. Δεν υπάρχει έλλειψη χρήματος στον πλανήτη. Αυτό που υπάρχει είναι έλλειψη ανθρώπων που κάνουν μεγάλες σκέψεις για μεγάλους στόχους», προειδοποιούν οι πιο επιτυχημένοι εκατομμυριούχοι…

http://www.insider.gr/

Δημοφιλή Αρθρα