Θρήνος στα Βορίζα για το λυράρη τους!

Νεκρός βρέθηκε πριν από λίγο στην κατοικία του στο Ηράκλειο ο σπουδαίος και αγαπητός λυράρης των Βοριζίων , Γιώργης Στιβακτάκης .

Πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς...
Ο Γιώργης Στιβακτάκης , κατάγεται από μουσική οικογένεια καθώς δυο ακόμα απο τα αδέλφια του είναι σπουδαίοι λαγουτιέρηδες ( Χρήστος, και Νίκος)
Ιστορία
Ο πατέρας τους ο Σταθης ήταν Πρωτοχορευτής σε συγκρότημα των Βοριζίων.
Το 1981 πραγματοποιήθηκε η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Γιώργη Στιβακτάκη "Δικάστικα να σ΄Αγαπώ".
Η συνεργασία των αδερφών άρχισε από την δεύτερη δισκογραφική δουλειά "Κρητική Κομπανία", σε συνεργασία με τον συγχωριανό τους Μανώλη Φαραγκουλιτάκη, στην Ασκομαντούρα, και το θιαμπόλι.
Στις επόμενες δισκογραφικές δουλειές συνεργάζεται με άλλους κρητικούς καλλιτέχνες, αλλά και με άλλους εκτός Κρήτης.
Δισκογραφία του Γιώργη:
• 1981: "Δικάστηκα να σ΄αγαπώ" (Γιώργης Στιβακτάκης)
• 1983: "Κρητική Κομπανία" (Γιώργης Στιβακτάκης)
• 1986: "Ερωτικοί Καϋμοί" (Γιώργης Στιβακτάκης)
• 1999: "Δροσοσταλιά τ΄Απρίλη" (Γιώργης κ' Χρήστος Στιβακτάκης)
• 2001: "Δε θέλω φρόνιμη ζωή" (Γιώργης Στιβακτάκης)
• 2004: "Στου χρόνου τα λημέρια" (Γιώργης Στιβακτάκης)
• 2007: "Αέρας τση κορφής" (Γιώργης Στιβακτάκης
• 2012: "Αντίλαλοι του Ψηλορείτη" (Γιώργης Στιβακτάκης)
• 2016: "Η άκρη της σιωπής" (Χρήστος Στιβακτάκης)
• 2018: "Μπαρούτι μέλι και κρασί" (Γιώργης Στιβακτάκης)

• 2021: "Βιγλάτορας" (Γιώργης Στιβακτάκης)

 

πηγη Δια-SOS-τε τη Μεσαρά 

Δημοφιλή Αρθρα