Η 52χρονη γυναίκα νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, τελικά δεν τα κατάφερε με τους γιατρούς να την κηρύσσουν εγκεφαλικά νεκρή. Η οικογένεια της στην συνέχεια προχώρησε στην γενναία και δύσκολη απόφαση με της δωρεάς επτά οργάνων της, δίνοντας έτσι ζωή σε επτά συνανθρώπους μας.

Μάλιστα οι διαδικασίες για να ολοκληρωθεί η δωρεά των οργάνων διήρκησε όλο το βράδυ προκειμένου να φτάσουν έγκαιρα στους δότες που μεταφέρθηκαν σε τέσσερα διαφορετικά σημεία.

Η 52χρονη γυναίκα δώρισε τους πνεύμονες, το ήπαρ, τα νεφρά που δόθηκαν σε επτά διαφορετικά άτομα.

Οι πνεύμονες μεταφέρθηκαν στο Ωνάσειο, το ήπαρ στο Ιπποκράτειο, οι νεφροί στον Ευαγγελισμό και οι κερατοειδείς στο ΠΑΓΝΗ.

Η ανακοίνωση του Βενιζελείου νοσοκομείου:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη οργάνων που προσφέρθηκαν από 52χρονη δότρια, τα ξημερώματα της Τρίτης 02/04/2024. Η δότρια νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου όπου και διαγνώστηκε ο εγκεφαλικός του θάνατος. 

Η Διοίκηση του Γ.Ν. « ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ» εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια της και ευχαριστεί για την μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή, μέσα από τη δωρεά οργάνων, σε συνανθρώπους μας.

Ευχαριστεί επίσης το προσωπικό της ΜΕΘ, το Αναισθησιολογικό Τμήμα, την ομάδα του Χειρουργείου για την άριστη συνεργασία και πραγματοποίηση όλων των διαδικασιών της δωρεάς οργάνων, καθώς και τις Χειρουργικές ομάδες του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για την αφαίρεση των πνευμόνων, του Ευαγγελισμού για την αφαίρεση των νεφρών, του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για την αφαίρεση του ήπατος και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου(ΠΑΓΝΗ) για την αφαίρεση των κερατοειδών.

Ο γενικός συντονισμός έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) , της ομάδας διαχείρισης δωρεάς οργάνων του νοσοκομείου και της τοπικής συντονίστριας μεταμοσχεύσεων Ηρακλείου.

πηγη  https://flashnews.gr/