Σύνταξη άρθρου: Σ. Ντάφης, Γ. Κύρος, Κ. Λαγουβάρδος
 
Παρακολουθήστε μια τροφοδοσία τηλεσκοπίου μιας ολικής έκλειψης ηλίου που κινείται σε όλη τη Βόρεια Αμερική στις 8 Απριλίου 2024, ταξιδεύοντας μέσω του Μεξικού, στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Τέξας στο Μέιν και βγαίνοντας από τη Βόρεια Αμερική κατά μήκος της ακτής του Καναδά. Εφόσον το επιτρέπει ο καιρός, θα παρέχουμε ζωντανές προβολές της έκλειψης από διάφορες τοποθεσίες κατά μήκος της διαδρομής της έκλειψης, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης του μερικώς έκλειψης Ήλιου σε διαφορετικά μήκη κύματος φωτός.

Μια ολική έκλειψη Ηλίου συμβαίνει όταν η Σελήνη περνά ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη και καλύπτει για λίγο τον πλήρη δίσκο του Ήλιου. Αυτό αποκαλύπτει τη μυτερή, λευκή εξωτερική ατμόσφαιρα του Ήλιου, που ονομάζεται στέμμα. Εάν ο καιρός το επιτρέπει, οι άνθρωποι σε όλη τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική, συμπεριλαμβανομένων όλων των συνεχόμενων Ηνωμένων Πολιτειών, θα μπορούν να δουν τουλάχιστον μια μερική έκλειψη Ηλίου.

Αυτές οι τροφοδοσίες τηλεσκοπίου παρέχονται από τους συνεργάτες και τους συνεργάτες μας. Μια πλήρης λίστα με τις τοποθεσίες και τους παρόχους τηλεσκοπίων θα είναι σύντομα διαθέσιμη.
 
Συνθήκες ξηρασίας επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας την ώρα που τα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών το πρώτο τρίμηνο του 2024 συνεχώς καταρρίπτονται και οι βροχοπτώσεις όλο και λιγοστεύουν. 
 
Συναγερμό σήμανε ο ΕΟΦ για το προϊόν DNP Dinitrophenol 250mg caps, το οποίο περιέχει την ουσία 2,4 Dinitrophenol, η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, το οποίο διακινείται και στην Ελλάδα.
 

Προετοιμασία στην Ε.Ε. για τον άγνωστο ιό της «νόσου Χ»

Στην κατεύθυνση αυτή, δημιουργούνται έξι εργαστήρια αναφοράς για τη δημόσια υγεία εντός του εδάφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία για την επόμενη επταετία θα χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του προγράμματος EU4Health.
 

Μακροζωία: Αποφύγετε τα 5 «π», λέει κορυφαίος γιατρός

Ο Valter D. Longo είναι Ιταλοαμερικανός βιογεροντολόγος και κυτταρικός βιολόγος γνωστός για τις μελέτες του που προτείνουν ότι η μακροζωία ρυθμίζεται από παρόμοια γονίδια και μηχανισμούς σε πολλά ευκαρυωτικά κύτταρα.
 

Πόσο καφέ πρέπει να πίνεις τη μέρα – Οι ειδικοί απαντούν

Μια έκθεση του 2023 από την National Coffee Association διαπίστωσε ότι το 63% των Αμερικανών πίνουν καφέ κάθε μέρα – αυτό είναι περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ρόφημα, εκτός από το νερό.
 

Διεθνές Ιατρικό Συνέδριο στα Χανια 4-6 Απριλιου

Συνέδριο του Ερευνητικού Δικτύου EUNet-INNOCHRON του Ευρωπαικού Προγράμματος COST της ΕΕ στα Χανια 4 εως 6 Απριλίου
 
Μετά το ζευγάρι πατέρα - κόρης από την Κρήτη, δότη και λήπτριας αντίστοιχα, που υποδέχθηκαν το 2024 με μια νέα οπτική για τη ζωή, χάρη στη μεταμόσχευση της 23χρονης Ελένης με μόσχευμα από τον πατέρα της, το συγκινητικό σκηνικό επαναλήφθηκε με μία μητέρα και την κόρη της, από τα Ιωάννινα.
 
Δύο χημικές ουσίες που βρίσκονται σε κοινά προϊόντα οικιακής χρήσης, όπως για παράδειγμα τα απολυμαντικά και τα μωρομάντηλα, ενδεχομένως να συμβάλλουν στην ανάπτυξη νευρολογικών διαταραχών, όπως ο αυτισμός και η σκλήρυνση κατά πλάκας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Nature Neuroscience.
 
Μετά τα 40 το σώμα μας αρχίζει να αλλάζει, χωρίς όμως να αλλάζει συνακόλουθα και ο τρόπος ζωής μας. Ποιές συνήθειες μπορούν να επιταχύνουν την απώλεια βάρους;
 

Δημοφιλή Αρθρα