Διεθνές συνέδριο στο ΙΤΕ 19-21 Σεπτεμβρίου 2014

(CTSB-HeCrA7)» θα λάβει χώρα στις 19-21 Σεπτεμβρίου 2014 στο ΙΤΕ (www.ctsb-hecra7.eu ).

Το συνέδριο διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από το ΙnnovCrete, ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΙΤΕ που συντονίζεται από τον καθ. Μιχ. Κοκκινίδη (Παν/μιο Κρήτης-Τμήμα Βιολογίας & Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας-ΙΤΕ), και αποτελεί μέρος της σημαντικής σειράς διεθνών συνεδρίων και σεμιναρίων που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του προγράμματος αυτού. Συνδιοργανωτής του CTSB-HeCrA7 είναι και η Ελληνική Κρυσταλλογραφική Εταιρία. Πρόσθετες χρηματοδοτήσεις για την πραγματοποίηση του συνεδρίου με έμφαση σε υποτροφίες για νέους ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους στο CTSB-HeCrA7, έχουν δοθεί από την Διεθνή Ένωση Κρυσταλλογραφίας (International Union of Crystallography) καθώς και από Ελληνικές και διεθνείς εταιρίες (Bruker Corporation, ΜΑLVA S.A., ALFA ANALYTICAL INSTRUMENTS, ANELIS και Lab Supplies Scientific).

Στο συνέδριο συμμετέχουν κορυφαίοι ερευνητές του χώρου της Δομικής Βιολογίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεδρίες με προφορικές και ανηρτημένες παρουσιάσεις που εστιάζονται σε πέντε διακριτές περιοχές εξαιρετικά επίκαιρου ενδιαφέροντος για την επιστήμη της Δομικής Βιολογίας. Επίσης έχει προγραμματιστεί για τους συνέδρους κατά την διάρκεια του CTSB-HeCrA7 ένα σημαντικό κοινωνικό και πολιτιστικό πρόγραμμα με στόχο την προώθηση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ τους, και την δημιουργία προϋποθέσεων για μελλοντικές επιστημονικές συνεργασίες. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα απονεμηθεί το βραβείο «Νίκος Οικονομάκος» σε νέο ερευνητή του οποίου η προφορική ή ανηρτημένη παρουσίαση θα επιλεγεί ως η καλύτερη από διεθνή επιτροπή.

Ως πρόσθετη δραστηριότητα του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στο ΙΤΕ το Θερινό Σχολείο «Crystallographic Computing» (18/19 Σεπτεμβρίου 2014) που απευθύνεται σε φοιτητές και νέους ερευνητές της Κρυσταλλογραφίας Βιολογικών Μακρομορίων. Στο πλαίσιο ενός εντατικού προγράμματος διαλέξεων και ασκήσεων, ερευνητές διεθνούς φήμης θα διδάξουν βασικές αρχές και πρόσφατες εξελίξεις από τον χώρο της Υπολογιστικής Κρυσταλλογραφίας.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στους διοργανωτές Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Δημοφιλή Αρθρα