LIFE & PEOPLE

Γαργαλιστικές λεπτομέρειες της Daily Mail για το διαζύγιο Κυριακού – Του πήρε το τζετ κι έφυγε

Το γέμισε με 70 κιλά κοσμήματα και ασημικά και τα πώλησε στον οίκο δημοπρασιών Christie’s

Γαργαλιστικές είναι οι λεπτομέρειες για το πολύκροτο διαζύγιο των Μίνωα και Μαρί Κυριακού, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ρεπορτάζ της «Daily Mail».

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας:

«Ο μεγιστάνας στο χώρο της Ναυτιλίας Μίνως Κυριακού, ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στην Ελλάδα, ισχυρίζεται πως η σύζυγός του έχει κατάφωρα παραβιάσει τη νομική διαδικασία (που ακολουθείται σε περίπτωση διαζυγίου), καθώς επί της ουσίας του επίταξε το ιδιωτικό του τζετ γεμίζοντάς το με αντικείμενα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ κι έδωσε εντολή στον οικογενειακό πιλότο να πετάξει μέχρι το Λονδίνο.

»Οι δικηγόροι του 74χρονου κ. Κυριακού ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι η λαμπερή 45χρονη ηθοποιός σύζυγός του Μαρί ενδεχομένως να πώλησε ορισμένα από τα “κλοπιμαία”.

»Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s, τα κοσμηματοπωλεία Mayfair και ένα κέντρο καταθέσεων έχουν διαταχθεί από το δικαστήριο να ακυρώσουν κάθε ενδεχόμενη συμφωνία που μπορεί να έχουν κάνει μαζί της.

»Ο μεγιστάνας ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι έχει συσσωρεύσει μια πολυτελή συλλογή κοσμημάτων, ασημικών, κρυστάλλινων αντικειμένων και χαλιών.

»Αν και δεν κατονομάστηκαν ένα προς ένα τα αντικείμενα που εξαφανίστηκαν, ωστόσο πηγές κοντά στο περιβάλλον του κ. Κυριακού δήλωσαν πως πρόκειται για μια σειρά από κοσμήματα στα οποία περιλαμβάνονται δαχτυλίδια, κολιέ, βραχιόλια, καρφίτσες και ζώνες.

»“Αυτά τα αντικείμενα είναι χρυσά και ασημένια και κάποια έχουν και πολύτιμα πετράδια, συμπεριλαμβανομένων και διαμαντιών” δήλωσε μια πηγή.

»(Στη λίστα των κλοπιμαίων περιλαμβάνονται και) άλλα αντικείμενα, όπως πίνακες, εικόνες, ασημικά και ρολόγια-αντίκες. Μια σειρά από “έγγραφα” λέγεται επίσης ότι λείπει.

»Ο κ. Κυριακού, ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Ομίλου ANT1 Group, εταιρείας που δραστηριοποιείται στα μίντια, ενώ έχει κι ένα από τα πιο παλιά ιδιωτικά κανάλια στην Ελλάδα. Αυτός και η Μαρί παντρεύτηκαν το 2004.

»Φίλοι είπαν ότι η κ. Κυριακού τον τελευταίο καιρό ερχόταν σε δύσκολη θέση και ντρεπόταν από το σούσουρο για τη μεταξύ τους διαφορά ηλικίας.

»Αρχικά τα ελληνικά μίντια έκαναν λόγο για συναινετικό διαζύγιο, ωστόσο τα κουτσομπολιά άρχιζαν να φουντώνουν πριν από μερικούς μήνες και η κυρία Κυριακού, σύμφωνα με αναφορές, είπε σε στενούς φίλους της και συγγενείς πως αποφάσισε να “πάρει ό,τι της έχει δοθεί”.

»Στην ακροαματική διαδικασία ακούστηκε πως δύο εβδομάδες πριν η κ. Κυριακού καταθέσει αίτηση διαζυγίου, κάτι που έγινε στις 22 Φεβρουαρίου, μάρτυρες την είδαν να πακετάρει έναν τεράστιο όγκο πολύτιμων αντικειμένων σε 25 με 30 κούτες και να τα παίρνει από την οικογενειακή εστία σε προάστιο της Αθήνας, ενώ ο σύζυγός της είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο.

» Alan Maclean QC είπε: “Στις 8 Φεβρουαρίου, έπειτα από εντολή της κυρίας Κυριακού, ο οικογενειακός πιλότος την πήγε στο Λονδίνο με το ιδιωτικό τζετ του κυρίου Κυριακού”».

»Θεωρείται ότι η κ. Κυριακού έκανε αρκετές επισκέψεις στον οίκο Christie’s, στη θυρίδα καταθέσεων Metropolitan στο Νάιτσμπριτζ, στα κοσμηματοπωλεία JS Jewels Ltd και Mayfair.

»Στην ακροαματική διαδικασία ακούστηκε ότι η κ. Κυριακού έφυγε από την Αθήνα με 70 κιλά αποσκευές και επέστρεψε μόνο με 10!

»Ο κ. Maclean δήλωσε: “Φαίνεται πως είναι πολύ πιθανό ένας τεράστιος αριθμός πολύτιμων κινητών αντικειμένων μεταφέρθηκε από την κ. Κυριακού στο Λονδίνο, τα οποία όμως δεν επιστράφηκαν στην Ελλάδα”.

»Το ζευγάρι δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα.

»Εκπρόσωπος του οίκου Christie’s δήλωσε: “Μας ζητήθηκε από τα δικαστήρια να παρέχουμε πληροφορίες και συνεργαζόμαστε”.

»Ο ιδιοκτήτης των κοσμηματοπωλείων John Souglides JS Jewels Ltd δήλωσε: “Πρέπει να συμμορφωθούμε με τη δικαστική εντολή. Οι δικηγόροι μας το χειρίζονται. Δεν ανησυχώ”. Ο κ. Souglides αρνήθηκε να δηλώσει αν του έχει πωληθεί κάποιο από τα αντικείμενα».

http://www.athensvoice.gr