Το timeline μίας συνηθισμένης ημέρας του Jeff Bezos

Σαν σήμερα πριν από 60 ολόκληρα χρόνια, στις 12 Ιανουαρίου δηλαδή του 1964, γεννιέται ο Jeff Bezos. Για την ακρίβεια, γεννιέται ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες, που έμελλε να "στεφθεί" πολλές φορές "ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο".  

Ο ιδρυτής, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, αποφοιτά το 1986 από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον με πτυχίο στην μηχανολογία και την πληροφορική. Πριν από αυτό ωστόσο, έχει ήδη προλάβει να δείξει το ενδιαφέρον του στην τεχνολογία. Με περιουσία που αγγίζει σήμερα τα 173,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Jeff Bezos βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο προσκήνιο, με αφορμή φυσικά την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

 

Κι όμως, όσο παράδοξο και αν ακούγεται, ο άνθρωπος αυτός δε διστάζει να δηλώσει δημόσια πως δεν είναι τόσο παραγωγικός όσο νομίζουμε.  

"Κινούμαι αργά. Δεν είμαι τόσο παραγωγικός όσο νομίζετε ότι είμαι. Επειδή πιστεύω στην περιπλάνηση", δήλωσε χαρακτηριστικά ο δισεκατομμυριούχος στο Lex Fridman Podcast τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο ίδιος μάλιστα, έχει μοιραστεί στο παρελθόν δημόσια την πρωινή του ρουτίνα, αποκαλύπτοντας όλα όσα κάνει πριν αδράξει την ημέρα. Έτσι σήμερα, με αφορμή τα 60ά γενέθλιά του, είπαμε να ρίξουμε μία ματιά στο timeline μίας συνηθισμένης του ημέρας. 

Ξεκινώντας λοιπόν την ημέρα του, -πάντα νωρίς το πρωί-, ο Jeff Bezos κάνει μία τελετουργία που ονομάζει "puttering" ή όπως θα λέγαμε στα ελληνικά, χαζολόγημα. Τρώει αργά το πρωινό του, διαβάζει αργά την εφημερίδα του και εξίσου αργά απολαμβάνει τον καφέ του συνομιλώντας πάντα με τη σύντροφό του, Laura Sanchez. Οτιδήποτε μπορεί να του χαλάσει την ψυχική ισορροπία και ηρεμία, όπως για παράδειγμα ένα επαγγελματικό meeting, το προγραμματίζει μετά τις 10 το πρωί ενώ κάπου στις 5 το απόγευμα, ο ίδιος "κλείνει" τις δουλειές τονίζοντας πως οι πολλές ώρες δουλειάς δε σημαίνουν απαραίτητα και αυξημένη παραγωγικότητα. 

Στη συνέχεια, και έπειτα από ένα διάλειμμα, ο Bezos συνεχίζει την ημέρα του με γυμναστική. Με σωματικό λίπος που αγγίζει το 12-14%, ο Jeff Bezos φαίνεται πως έχει δουλέψει αρκετά με τον personal trainer του ούτως ώστε να φτάσει στα επιθυμητά αποτελέσματα. Στοχεύοντας τόσο στη μυική ανάπτυξη όσο και στην αντοχή, σύμφωνα με τον personal trainer του, Wes Okerson, ο επιχειρηματίας κάνει κωπηλασία και άρση βαρών. Επίσης, προτιμά να προπονείται σε εξωτερικούς χώρους ενώ προσέχει πολύ τη διατροφή του δείχνοντας την προτίμησή του σε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λιπαρά. Η ημέρα του τελειώνει με έναν καλό, 8ωρο ύπνο, που σύμφωνα με τον ίδιο του δίνει ενέργεια και κυρίως, καλή διάθεση. 

ΠΗΓΗ   esquire.com.gr