Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Έφυγε από τη ζωή στα 85 του χρόνια ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο στον οποίο άφησε το στίγμα του για σχεδόν έξι δεκαετίες.

Τα δυσάρεστα νέα για τον θάνατό του έγιναν γνωστά μέσα από τις αναρτήσεις της συζύγου του Μαρίας Ζαχαρή. 

Μια κοινή τους φωτογραφία από το παρελθόν και τα λόγια του Γεώργιου Βιζυηνού ήταν αρκετά για να αντιληφθούν οι καλοί της φίλοι πως θρηνεί την απώλειά του. «Μετεβλήθη εντός μου και ο ρυθμός του κόσμου», ανέφερε στην ανάρτησή της.

 Ηλίας Λογοθέτης γεννήθηκε στη Λευκάδα, στις 15 Απριλίου 1939. Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου και ήρθε σε επαφή με το θέατρο μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο «Βαβυλωνία».

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη».

Είχε συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη -Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή – Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου – Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» (ΕΡΤ1). Έχει λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ.

πηγη   https://www.enikos.gr/