2810.gr_Κρήτη - Ηράκλειο

Κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη την Κρήτη. Συμπαράσταση από όλους τους φορείς

ώστε να σταλεί το μήνυμα στην κυβέρνηση για τα σκληρά μέτρα που σχεδιάζει να επιβάλει στον κλάδο.

Στο Ηράκλειο, το ραντεβού ήταν έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο, με μεγαλειώδη πορεία μέχρι την Περιφέρεια Κρήτης.

Στα Χανιά, αγρότες και κτηνοτρόφοι μπλόκαραν τον κόμβο των Μουρνιών, με τη μηχανοκίνητη πορεία να καταλήγει στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι αγρότες στήνουν ισχυρό μπλόκο στην φοροεπιδρομή σε βάρος μας με μέτρα όπως:

Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.
Η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
Η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.
Ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.
Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.
Την μη καταβολή των επιδοτήσεων

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ

Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.

Βιβλία κατηγορίας για αγρότες πάνω από 40.000 ευρώ εισόδημα και 5.000 ευρώ ανα κάθε παιδί
Κατάργηση, μηδενισμός του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές και μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Η κυβέρνηση να διασφαλίσει αγροεφόδια με μηδενικό ΦΠΑ για συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών και ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους.

Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας και στα χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ.

Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κρατικά νοσοκομεία.

Καμιά διακοπή ρεύματος (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις. Κατάργηση των χαρατσιών ΕΝΦΙΑ (στα σπίτια, χωράφια), ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ κ.ά.

Καμιά επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε οφειλές προς τους δημόσιους φορείς. Να «παγώσουν» τα Ανοιχτά Δάνεια Αγροτών, στεγαστικά δάνεια και οι τόκοι, με διαγραφή κάθε ποσού ανατοκισμού και «κούρεμα» 30% σε δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ προς τις τράπεζες που αφορούν την επαγγελματική μας δραστηριότητα.
Κατάργηση του σχεδίου δράσης για τα βοσκοτόπια. Να δοθούν όλα τα βοσκοτόπια στους κτηνοτρόφους όπως δίνονταν μέχρι το 2012. Να δοθούν όλες οι εξισωτικές αποζημιώσεις που έχουν περικοπεί από τον αποχαρακτηρισμό των βοσκότοπων.

Να δοθούν όλες οι καθυστερούμενες επιδοτήσεις. Νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων"

Κλείνει ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου για συμπαράσταση στους αγρότες

Εν τω μεταξύ, στο πλευρό των αγροτών στέκεται έμπρακτα και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, καθώς με ομόφωνη απόφασή του κλείνει σήμερα, συμπαραστεκόμενος στον αγώνα τους.

Ετσι, αποφάσισε ομόφωνα:

Τη συμμετοχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στις κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 29/10/2015.
Το κλείσιμο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου την Πέμπτη 29/10/2015 ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων του Οροπεδίου Λασιθίου.

Δίπλα στους αγρότες ο Δήμος Ηρακλείου

Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου αποφάσισε να προχωρήσει σε κλείσιμο των Δημοτικών Υπηρεσιών, σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου οι δημοτικοί υπάλληλοι να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί.

Συμπαράσταση και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου συμπαραστέκεται στον αγώνα των αγροτών της Κρήτης για να μπορέσουν να παραμείνουν στα χωριά τους, καλλιεργώντας τη γη τους χωρίς απαγορευτικό κόστος, παράγοντας υγιεινά προϊόντα και διαθέτοντας τη σοδειά τους στους καταναλωτές σε προσιτές τιμές χωρίς μεσάζοντες, να φορολογηθούν δίκαια και να πάρουν μια σύνταξη, ικανή να τους εξασφαλίσει αξιοπρεπή διαβίωση.

Eνώνει τη φωνή των μελών του στο αίτημα για ρύθμιση των δανειακών τους υποχρεώσεων με τρόπο που θα τους επιτρέπει να συνεχίσουν να παράγουν και για την προστασία της 1ης κατοικίας τους από διαδικασίες πλειστηριασμών «fast track» σε βάρος τους , σύμφωνα με τον Νέο ΚΠολΔ, για τον οποίο και συγκεκριμένα για μια σειρά τροποποιήσεις του, που περιορίζουν το δικαίωμα προσφυγής στη Δικαιοσύνη προς όφελος των οικονομικά ισχυρών, απεργούν τα μέλη του στις 12-11-2015 .

Και Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου

Σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας εκφράζει την συμπαράσταση του, στον αγώνα των αγροτών του νησιού μας για τα δίκαια αιτήματά του που αφορούν την υπέρογκη φορολογία τους, το ασφαλιστικό, το αυξημένο ΦΠΑ, το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους και τις ρυθμίσεις των χρεών τους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου καλεί τα μέλη του να κλείσουν τα καταστήματά τους, συμπαραστεκόμενοι την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 από 12 το μεσημέρι έως 14.00, τις ώρες δηλαδή διεξαγωγής του συλλαλητηρίου και καλεί την Κυβέρνηση, έστω και τώρα να σκύψει με προσοχή πάνω από τα αγροτικά προβλήματα και να φροντίσει για την άμεση επίλυσή τους.

Στηρίζουν τους αγρότες οι γονείς του Ηρακλείου

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών νομού Ηρακλείου, με απόφαση του Δ.Σ., συμπαραστέκεται στον αγώνα των αγροτών ενάντια στα μέτρα που κατεδαφίζουν τα ήδη χαμηλά εισοδήματά τους, που πλήττουν άμεσα τους ίδιους, τις οικογένειες τους, τα παιδιά τους, τα παιδιά μας.

Τα μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση και δανειστές οδηγούν στην εξαθλίωση τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, στο ξεπούλημα της αγροτικής γης, στην κυριαρχία μεγάλων εταιρειών στον πρωτογενή τομέα και στη διατροφική εξάρτηση μας από παγκόσμια ολιγοπώλια.

Καλούμε τις Ενώσεις, τους Συλλόγους Γονέων και κάθε πολίτη να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνεται στο Ηράκλειο την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 201.

Οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στους αγρότες όχι μόνο γιατί αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, αλλά γιατί και η δική μας επιβίωση, η επιβίωση και το μέλλον των παιδιών μας εξαρτάται από την αγροτική παραγωγή, αφού είναι θέμα διατροφικής αυτάρκειας και ασφάλειας.

Φωτό: Μάρκος Μαστοράκης /www.neatv.gr