ΑΡΧΙΚΗ

Οργιο απατάλη με ντοκουμέντα επί υπουργίας Άρη Σπηλιωτόπουλου

Εκτός από την υπόθεση φοροδιαφυγής του Τόλη Βοσκόπουλου, την πολιτική επικαιρότητα απασχολούν και τα πολλά ερωτήματα προκαλούν μια σειρά δαπανών στο υπουργείο Τουρισμού επί υπουργίας Άρη Σπηλιωτόπουλου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ξοδεύτηκαν τεράστια ποσά για διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία του εξωτερικού, αλλά και για αγορές ειδών όπως γραβάτες και αγχολυτικά μπαλάκια. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση σπατάλης, η ενοικίαση το 2008 από τον ΕΟΤ θαλαμηγού για 4 ημέρες έναντι 40.000 ευρώ.

altΗ θαλαμηγός «Amphitrite» ναυλώθηκε για 4 μέρες με ενοίκιο που αντιστοιχούσε σε έναν μήνα. Συγκεκριμένα, ενώ ιδιώτης την νοίκιασε από 4 μέχρι 31 Ιουλίου με 40.000 ευρώ για κρουαζιέρα στον Σαρωνικό, όταν αποφάσισε να ακυρώσει την μίσθωση, ο ΕΟΤ πλήρωσε 40.000 ευρώ για την ίδια θαλαμηγό για μόλις 4 ημέρες. Δημοσίευμα της εφημερίδας Real News αναφέρει, ότι ο πρώτος μισθωτής ήταν φίλος του τότε υπουργού Τουρισμού Άρη Σπηλιωτόπουλου. Ο πρώην υπουργός απαντώντας υποστήριξε ότι «είναι αποτέλεσμα ενός συντονισμένου σχεδίου, το οποίο προσπαθεί να φθείρει το πρόσωπο μου στη συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας».

Λίγες μέρες αργότερα και ενώ το σκάφος έχει μισθωθεί ξανά, στο κατάστρωμα της θαλαμηγού διακρίνεται σε φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ο τότε υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος, να απολαμβάνει τον ήλιο και την θάλασσα του Ιονίου. Ο ALPHA αποκαλύπτει και τα μεγάλα έξοδα διαμονής των Ελληνικών αποστολών για τον τουρισμό στο εξωτερικό επί υπουργίας Σπηλιωτόπουλου. Για 8 διανυκτερεύσεις στο υπερπολυτελές Ritz Carlton Hotel στη Μόσχα το τιμολόγιο έφθασε τα 158.026 ευρώ, ενώ αμέσως μετά κλιμάκιο του υπουργείου Τουρισμού με επικεφαλής τον Άρη Σπηλιωτόπουλο φιλοξενήθηκε σε πολυτελή ξενοδοχεία στη Σαγκάη και το Πεκίνο για 7 μέρες με κόστος 137.641 ευρώ.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στον ρ/σ ΑΝΤ1 97,2 υποστήριξε ότι «επί των ημερών μου δαπανήθηκαν ακριβώς τα ίδια χρήματα, που δαπανήθηκαν και από τους προκατόχους μου. Είχα δώσει και μια εντολή στον ΕΟΤ τότε, να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες οι αποστολές». Την ίδια περίοδο ο υπουργός Τουρισμού βρέθηκε για 4 νύχτες και στο πολυτελές Principe Di Savoia Hotel στο Μιλάνο επικεφαλής της Ελληνικής αποστολής, με το ταξίδι να στοιχίζει συνολικά 70.685 ευρώ, ενώ στο Βερολίνο λίγες μέρες αργότερα η Ελληνική αποστολή φιλοξενήθηκε για 6 ημέρες στο Grand Hayatt Hotel του Βερολίνου, με τα έξοδα να φθάνουν τα 74.553 ευρώ. Την ίδια περίοδο το υπουργείο Τουρισμού αγόρασε σύμφωνα με δημοσιεύματα 1.000 γραβάτες έναντι 59.000 ευρώ, αλλά και αγχολυτικά μπαλάκια έναντι 38.000 ευρώ.

Ερωτηθείς σχετικά στον ρ/σ ΑΝΤ1 97,2 ο πρώην υπουργός, ισχυρίστηκε ότι «άλλαξε και έγινε πιο μοντέρνα η πολιτική. Δηλαδή αντί να δίνω αντίγραφα αγγείων, έδωσαν σε 125 εκθέσεις 1.000 γραβάτες, που ήταν τυπωμένοι αρχαιοελληνικοί αμφορείς. Απλώς έγινε το δώρο πιο μοντέρνο». Τα αγχολυτικά μπαλάκια μοιράστηκαν κυρίως σε εκθέσεις και τους τελικούς μπάσκετ της Μαδρίτης, ενώ οι γραβάτες αποτέλεσαν χριστουγεννιάτικα δώρα του υπουργείου Τουρισμού.