ΗΡΑΚΛΕΙΟ Εντοπίστηκε εργαστήριο που τύπωνε σήματα επώνυμων εταιρειών σε προϊόντα “μαϊμού”

Write a comment

Συνελήφθη ενα άτομο κατηγορούμενος για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και Νομοθεσίας περί σημάτων.  

Κατασχέθηκαν, μηχανολογικός εξοπλισμός για την εντύπωση σημάτων, είδη ένδυσης για εντύπωση και εντυπωμένα και πλαστά σήματα επώνυμων εταιριών. 

Το ύψος της ζημίας ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του 1.468.000 ευρώ 

Η Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης  μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθη ένα άτομο οπου σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος,  πλαστογραφία και Νομοθεσία Περί Σημάτων.

Το κλιμάκιο πραγματοποίησε έλεγχο σε αποθηκευτικό – βοηθητικό χώρο επιχείρησης του δράστη, όπου εντοπίστηκε πλήρες και σε κανονική λειτουργία παράνομο εργαστήριο - σταμπωτήριο ειδών ρουχισμού επί των οποίων εντυπώνονταν σήματα επώνυμων εταιρειών, καθιστώντας τα απομίμηση γνησίων.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (2) σταμπωτικά μηχανήματα,
  • (2) επαγγελματικές ραπτομηχανές,
  • (7.509) πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών,
  • (341) είδη ένδυσης με πλαστά σήματα επωνύμων εταιριών,
  • (2.000) είδη ένδυσης που προορίζονταν για εντύπωση και
  • (10) κεντητά πλαστά σήματα επώνυμης εταιρείας

Στη συνέχεια ακολούθησε έλεγχος σε κατάστημα λιανικής πώλησης ιδιοκτησίας του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 382 τεμάχια ειδών ρουχισμού τα οποία έχουν παραχθεί στον προαναφερθέντα χώρο και έφεραν πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών.

Από το κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. / Επιχειρησιακής Διεύθυνση Αττικής / Υποδιεύθυνση Β’ / Τμήμα Η’ επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατ’ εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 80.000 Ευρώ.

Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημίας σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό του (1.468.000) ευρώ.

Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

20240613 6

20240613 4

20240613 8

Write comments...
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.