Λουκέτο σε Βενζινάδικο του Ηρακλείου για δύο χρόνια

Write a comment

Παραβάσεις σε πρατήρια υγρών καυσίμων εντόπισαν τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε Ηράκλειο Κρήτης και Κω, προχωρώντας σε διετή σφράγισή τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής, οι παραβάσεις εξακριβώθηκαν κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που προέκυψαν από καταγγελία στην εφαρμογή appodixi. 

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι για την πώληση πετρελαίου θέρμανσης εκδόθηκε χειρόγραφη απόδειξη Λιανικής Πώλησης, η οποία δεν είχε διαβιβαστεί στα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ.

Από τον επιτόπιο έλεγχο στο πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται στο Ηράκλειο διαπιστώθηκαν ελλιπή παραστατικά για τα καύσιμα στις δεξαμενές και πλέον διερευνάται το αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Την ίδια στιγμή, ελεγκτές του Τελωνείου της Κω, διενεργώντας τακτικό έλεγχο σε ξενοδοχείο του νησιού, διαπίστωσαν κατοχή νοθευμένων καυσίμων.

Ο έλεγχος τους συνεχίστηκε στο πρατήριο από όπου έγινε η προμήθεια και διαπιστώθηκε η ύπαρξη λαθραίων καυσίμων σε τρία βυτιοφόρα οχήματα, συνολικής ποσότητας 5.960 λίτρων, καθώς και πέντε δεξαμενές με 1.072 λίτρα πετρέλαιο και 11.853 λίτρα βενζίνη.

«Τα καύσιμα κατασχέθηκαν και θα απαντληθούν από τις δεξαμενές και τα βυτιοφόρα», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΑΑΔΕ. 

«Οι υποθέσεις διαβιβάζονται στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων, ενώ, επιπλέον, ενεργοποιούνται άμεσα οι διαδικασίες δέουσας επιμέλειας, για την απαγόρευση διάθεσης καυσίμων σε επιχειρήσεις που συνδέονται με τα πρατήρια», προστίθεται.

πηγη https://www.kathimerini.gr/

Write comments...
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.