Ποιο είναι το δημοφιλές καλοκαιρινό ρόφημα που βοηθάει στη διακοπή του καπνίσματος

Write a comment


Το κάπνισμα προκαλεί χιλιάδες θανάτους και συνδέεται με πάρα πολλές παθήσεις. Κάθε τσιγάρο αφαιρεί κατά μέσο όρο 5 λεπτά από τη ζωή του καπνιστή, ενώ κάθε 6 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει εξ’ αιτίας του καπνίσματος ή της έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα. Δείτε συμβουλές ειδικών για να κόψετε το κάπνισμα και ποιο είναι το δημοφιλές καλοκαιρινό ρόφημα που αποτελεί το κλειδί για την ανάσχεση της επιθυμίας για νικοτίνη.
 

Σήμερα στην Ελλάδα, το κάπνισμα ευθύνεται για το 25% των θανάτων των ανδρών και το 7,5% των θανάτων των γυναικών. Με το κάπνισμα, οι άνθρωποι αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων νόσων και μειώνουν το προσδόκιμο επιβίωσής τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα καλοκαιρινό, κρύο ρόφημα είναι ό,τι καλύτερο για να σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως λένε οι ειδικοί, ορισμένες απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να βάλουν ένα φρένο στη λαχτάρα για νικοτίνη και να σας χαρίσουν χρόνια ζωής.

Ο εμπειρογνώμονας Vinod Kumar, επικεφαλής στο E-liquids.com, μοιράστηκε στην Express συμβουλές που οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να ενσωματώσουν στο καλοκαιρινό τους πρόγραμμα για να πετάξουν για πάντα το τσιγάρο από το χέρι τους. Οι συμβουλές του καλύπτουν τα πάντα, από τα μούρα μέχρι το παγωμένο τσάι και την άσκηση.

Ο Vinod εξήγησε ότι η αντικατάσταση συνηθειών όπως το κάπνισμα με το τσιμπολόγημα καλοκαιρινών φρούτων, όπως τα μήλα, οι φράουλες και τα βατόμουρα, μπορεί να κρατήσει το στόμα σας απασχολημένο και να σας αποσπάσει την προσοχή από το να πάρετε στα χέρια σας ένα τσιγάρο.

Τα μπαστουνάκια λαχανικών, όπως τα καρότα, το σέλινο και τα αγγούρια, μπορούν επίσης να μιμηθούν τη συνήθεια του καπνίσματος, όταν το χέρι σας θέλει να πιάσει ένα τσιγάρο, ενώ μελέτες στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο αποκάλυψαν ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά είχαν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν χωρίς τσιγάρο για τουλάχιστον 30 ημέρες.

Το καλοκαιρινό ρόφημα κατά του καπνίσματος

Ένα από τα πιο δροσιστικά ροφήματα του καλοκαιριού μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει να σταματήσει η επιθυμία για κάπνισμα.

Ο Vinod συνέστησε το παγωμένο πράσινο τσάι, καθώς τα αντιοξειδωτικά και τα αμινοξέα του βοηθούν στη μείωση της επιθυμίας για κάπνισμα και μπορούν ακόμη και να επιδιορθώσουν ιστούς που έχουν υποστεί βλάβη από το κάπνισμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περίπατοι, οι πεζοπορίες, το τρέξιμο και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες λειτουργούν ως “τέλειος αντιπερισπασμός” στη συνήθεια του καπνίσματος.

Το κάπνισμα αυξάνει το επικίνδυνο λίπος στην κοιλιά – Τι δείχνει νέα μελέτη-έκπληξη 

Ορισμένες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η άσκηση μπορεί επίσης να μειώσει τα αποτελέσματα στέρησης και να προσφέρει κίνητρα για να παραμείνετε ελεύθεροι από το κάπνισμα.

Την ίδια ώρα ο Vinod σας προτείνει διαλογισμό, γιόγκα ή άλλες δραστηριότητες που εκτονώνουν το άγχος και οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ παράλληλα προάγουν τη χαλάρωση, την ψυχική ευεξία και τον αυτοέλεγχο. Όλα αυτά είναι ζωτικής σημασίας για να ξεπεράσετε τους πόθους και να οικοδομήσετε την πειθαρχία για να κόψετε οριστικά το κάπνισμα.

Αν και το καλοκαίρι είναι γεμάτο πειρασμούς για όσους προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα, αφού οι βραδινές βόλτες με φίλους που καπνίζουν, δεν σας βοηθούν, δεν πρέπει να τα παρατήσετε.

Παρόλο που η απόλυτη αποφυγή αυτών των καταστάσεων μπορεί να είναι δύσκολη, οι ειδικοί σημειώνουν ότι είναι πολύ σημαντικό για όσους βρίσκονται στα πρώτα στάδια της διακοπής του καπνίσματος να αποφεύγουν τους εκλυτικούς παράγοντες με κάθε κόστος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνετε στο σπίτι όλο το καλοκαίρι, αλλά προσέξτε την κατανάλωση αλκοόλ γιατί μειώνει τις αναστολές και αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα καπνίσματος.

Μπορείτε επίσης να το συζητήσετε με την οικογένειά σας και τους φίλους σας για να στηρίξουν την προσπάθειά σας να κόψετε το τσιγάρο. Αν το γνωρίζουν, δεν θα σας βάλουν κατά λάθος σε πειρασμό προσφέροντάς σας ένα τσιγάρο, αλλά θα σας ενθαρρύνουν να μην το πιάσετε ξανά στα χέρια σας και θα σας υπενθυμίζουν ότι μόνο κακό κάνει το τσιγάρο στην υγεία σας.

phgh https://www.oloygeia.gr/

Write comments...
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.