ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανακοινώσεις συμπαράστασης για τον ΟΦΗ

«Άδικη απόφαση για τον ΟΦΗ».

Με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ που υποβίβασε τον ΟΦΗ, ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου έκανε τη παρακάτω δήλωση:

«Σύσσωμος ο φίλαθλος κόσμος της Κρήτης και οι συντελεστές της Ομάδας του ΟΦΗ νιώθουν θλίψη για την σκληρή και άδικη πρωτόδικη απόφαση υποβιβασμού της στη Football League και το υψηλό χρηματικό πρόστιμο, που επιβλήθηκε από την επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Ήδη η διοίκηση του ΟΦΗ με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι πρόκειται άμεσα να εφεσιβάλει την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας στην Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) προσκομίζοντας μια σειρά στοιχείων και επιχειρημάτων.

Όμως με αφορμή αυτή την απόφαση για την ομάδα του ΟΦΗ για ενέργειες που αποδίδονται σε διοικητικούς παράγοντες, η πολιτεία οφείλει άμεσα να θεσπίσει πλαίσιο αναζήτησης και τιμωρίας των υπαιτίων και όχι του νομικού προσώπου και  του συλλογικού φορέα».


Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την τιμωρία του ΟΦΗ

Με αφορμή την πρωτόδικη τιμωρία του ΟΦΗ από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, θέλω να δηλώσω ότι: ως Δήμαρχος Ηρακλείου θα είμαι στο πλευρό της ομάδας στην προσπάθειά της να δικαιωθεί.
Η ιστορία του ΟΦΗ και η υπερηφάνεια του κόσμου του, επιτάσσουν να μην ζητά χάρες και εξαιρέσεις. Επιτάσσουν, όμως, να ζητά ισονομία.
Αυτήν απαιτούμε και αυτήν θα διεκδικήσουμε στο πλευρό της διοικήσεώς του.


Ανακοίνωση Ενεργών Πολιτών για την απόφαση σε βάρος του ΟΦΗ

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός με αφορμή την εξοντωτική απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για τον ΟΦΗ έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η απόφαση της ΕΠΟ για τον ΟΦΗ μόνο κάθαρση στο χώρο του αθλητισμού γενικότερα και του ποδοσφαίρου ειδικότερα δεν μπορεί να φέρει, από τη στιγμή που έχουν έλθει στο φως πολυάριθμες αντίστοιχες υποθέσεις για τις οποίες δεν έχει αποφανθεί επιβάλλοντας ποινές.
Η ιστορία του ΟΦΗ είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία του αθλητισμού στο Ηράκλειο και έτσι η Επιτροπή Εφέσεων, στην οποία θα προσφύγει η Κρητική Ομάδα, είμαστε βέβαιοι πως θα την δικαιώσει.
Οι «Ενεργοί Πολίτες» στέκονται στο πλευρό του ιστορικού σωματείου του ΟΦΗ και στην προσπάθεια του για αληθινή ισονομία»


 Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου

Για την απόφαση υποβιβασμού του ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ ένα ιστορικό Σωματείο της πόλης μας με χιλιάδες οπαδούς και φίλους όχι μόνο στο Ηράκλειο και την Κρήτη αλλά σε ολόκληρη την χώρα δοκιμάζεται ξανά, μετά την απόφαση για υποβιβασμό του από την πρώτη την τάξη κατηγόρια για λόγους παράνομου στοιχηματίσμου
Η αγανάκτηση και η απέχθεια των φιλάθλων γι’ αυτά τα φαινόμενα πρέπει να στοχεύσουν την πραγματική αιτία του προβλήματος, στο γεγονός δηλαδή ότι και στο ποδόσφαιρο κυριαρχούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι ίδιοι δηλαδή που ευθύνονται για την επιδείνωση της ζωής του λαού.
Και η υπόθεση του ΟΦΗ αποδεικνύει ότι το ποδόσφαιρο των ΠΑΕ και του τζόγου παίζεται στο παρασκήνιο, όπου ανταγωνίζονται μεγάλοι επιχειρηματίες με όλα τα μέσα, και όχι μέσα στο γήπεδο, με καθαρά αγωνιστικούς όρους. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Είναι στοιχείο της σαπίλας του ποδοσφαίρου να κρίνεται η άνοδος ή ο υποβιβασμός μιας ομάδας με βάση επιχειρηματικά κριτήρια που αποφασίζουν οι ισχυροί και οι κυρίαρχοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην ΕΠΟ. Ολες οι ΠΑΕ με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ενισχύονται με λεφτά του ελληνικού λαού και έχουν διαφόρων ειδών χρέη.
Η «Λαική Συσπειρώση» καλεί τους φιλάθλους, το λαό και τη νεολαία να μην παγιδευτούν στις κόντρες των επιχειρηματιών. Και οι φίλοι του ΟΦΗ και των άλλων ομάδων χρειάζεται να βγάλουν συμπεράσματα: Δεν πρέπει να ταυτίζουν το καλό της ομάδας με το συμφέρον και τις επιδιώξεις του κάθε επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται την ομάδα και τους φιλάθλους.
Αυτό που χρειάζεται είναι η κατάργηση των ΠΑΕ, η κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Το ποδόσφαιρο μπορεί να παίζεται και να προσφέρει ποιοτικό θέαμα χωρίς αυτούς. Καμία χρηματοδότηση στις ΠΑΕ, να αποδοθούν όλα τα χρέη των ΠΑΕ στο Δημόσιο, άμεση διακοπή συμμετοχής ελληνικών ομάδων σε παιχνίδια τζόγου. Να ενισχυθούν σε επιστημονικό προσωπικό, υποδομές και χρηματοδότηση η Φυσική Αγωγή και ο αθλητισμός στα σχολεία και στις γειτονιές.
Για να αποτελούν το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός δικαίωμα της νεολαίας και του λαού χρειάζονται ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού.

 


Γ. Σισαμάκης: «Αθλητική δικαιοσύνη με πόσα μέτρα και σταθμά;»

Την οργή του φίλαθλου κόσμου της Κρήτης προκαλεί η απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) για τον υποβιβασμό του ΟΦΗ.

Οργή γιατί βλέπουν για μια ακόμα φορά τον αθλητικό νόμο να εφαρμόζεται με δυο μέτρα και δυο σταθμά, την ώρα που οι ιθύνοντες εκφράζουν σε κάθε ευκαιρία την βούλησή τους για εξυγίανση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.
Δυστυχώς όχι μόνο αυτές οι εξαγγελίες μένουν στα λόγια, αλλά παρακολουθούμε ένα ακόμα επεισόδιο στο σήριαλ που λέγεται «Οι δικές μας ομάδες και οι …άλλοι».
Η εξοντωτική απόφαση για την ιστορική ομάδα του Ηρακλείου φυσικά και πρέπει να επανεξεταστεί.

Ως επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» καλώ τους συνυποψήφιους Δημάρχους πέρα και πάνω από παρατάξεις, αλλά και τους θεσμικούς φορείς, να αναπτύξουμε ένα ενιαίο μέτωπο που αφορά στο Ηράκλειο και στην Κρήτη και να αντιπαλέψουμε την αδικία που επιχειρείται.

Γιατί πολύ φοβόμαστε ότι σήμερα είναι ο ΟΦΗ, αύριο θα είναι κάτι άλλο αν δεν εμφανιστούμε ενωμένοι απέναντι σε όσους επιχειρούν να απαξιώσουν κάθε δυνατή προσπάθεια που καταβάλλεται στην ελληνική περιφέρεια.


Για την παράταξη «Ηράκλειο για όλους»

Υποψήφιος Δήμαρχος
Γιώργος Σισαμάκης