ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κίνδυνος για ΠΑΟΚ, «ληγμένα» 12 δελτία

Το… τρίτο ημίχρονο του ΑΕΚ – ΠΑΟΚ μπορεί να «κρύβει» τιμωρία για το «Δικέφαλο του Βορρά», αφού η Ένωση έχει δικαίωμα να υποβάλει ένσταση, για πρόβλημα με τα δελτία υγείας των Θεσσαλονικέων. Τι αναφέρει ο ΚΑΠ.

Το συγκεκριμένο γεγονός δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη των υπολοίπων ομάδων που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ στα play off, με την Ένωση να έχει δικαίωμα να καταθέσει ένσταση εντός 48 ωρών και να πάρει το παιχνίδι στα… χαρτιά (Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν ανάλογη κίνηση, αφού έχει περάσει το… 48ωρο).

Να αναφέρουμε ότι πριν από την έναρξη του αγώνα ο τέταρτος διαιτητής της συνάντησης, Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους και των δυο ομάδων (Βασίλη Δημητριάδη και Δημήτρη Σαραϊδάρη) για το θέμα με τα δελτία του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του ΚΑΠ, η ένσταση για αντικανονική συμμετοχή δεν καταχωρείται στο φύλλο αγώνα αλλά κατατίθεται στην διοργανώτρια αρχή, μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες από την ημέρα του αγώνα.

Ως ποινή, προβλέπεται απώλεια του αγώνα, αφαίρεση τριών βαθμών και πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 ευρώ εφόσον κατατεθεί ένσταση για αντικανονική συμμετοχή και γίνει δεκτή από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Superleague.

https://www.newsit.gr/