ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η μέρα που οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού συμφώνησαν ότι ήταν «στημένο» αλλά τελικά... δεν ήταν (βίντεο)

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ετοιμάζονται γι' ακόμα ένα ντέρμπι και εμείς γυρίζουμε τον χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στις 25 Φεβρουαρίου 1990, όταν οι οπαδοί τον δύο ομάδων είχαν συμφωνήσει σε κάτι. 

Μετά από ένα ημίχρονο που πέρασε με πέτρες από τη Θύρα 7 προς τον νεαρό Αντώνη Νικοπολίδη που έκανε ντεμπούτο για τον Παναθηναϊκό, η κατάσταση ξέφυγε στο β' μέρος: 0-1 ο Καλιτζάκης στο 48', 1-1 ο Ντέταρι στο 50', 1-2 ο Μαραγκός στο 61', 2-2 ο Τσαλουχίδης στο 69'.

Τα διαδοχικά γκολ και η εικόνα του παιχνιδιού έκαναν τους οπαδούς να υποπτεύονται διάφορα και όταν ο Αντωνίου έκανε το 2-3 στο 85' και ο Αποστολάκης το 3-3 στο 88', άρχισε το... πανηγύρι. «Είναι στημένο;», φώναζε η Θύρα 7, «ναι» απαντούσαν οι οπαδοί του τριφυλλιού από το άλλο πέταλο, «είναι στημένο, οέο είναι στημένο», φώναζε όλο το γήπεδο, για ένα ματς που είχε έξι γκολ, τρεις διακοπές και... κανά μισάωρο καθυστερήσεις.

Και εκεί που οι οπαδοί και των δύο ομάδων ήταν έτοιμοι για τα χειρότερα, πεπεισμένοι ότι βλέπουν ένα... σικέ ντέρμπι, ήρθε στο φινάλε το 3-4 από τον Σαμαρά για να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό, να καταδικάσει σε ήττα τον Ολυμπιακό και να βάλει τέλος στα σενάρια περί στημένου ντέρμπι...

πηγη  pronews.gr