ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καθηγητής Καρδιολογίας: Ο Έρικσεν πέθανε αλλά επανήλθε

Ο Σαντζάι Σάρμα παρακολουθούσε τον Δανό, στο διάστημα της παραμονής του ποδοσφαιριστή στη Τότεναμ

Ο αγώνας Δανία-Φινλανδία, για τον δεύτερο όμιλο του EURO 2020, επισκιάστηκε από την κατάρρευση του Κριστιάν Έρικσεν στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος έμεινε για αρκετή ώρα στο χορτάρι δίχως να έχει τις αισθήσεις του.

Πλέον, ο Δανός μεσοεπιθετικός νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με καρδιολόγο να διαβεβαιώνει πως ο ποδοσφαιριστής δεν είχε ιστορικό καρδιακών προβλημάτων.

Ο δόκτωρ Σαντζάι Σάρμα παρακολουθούσε την πορεία της υγείας του Έρικσεν, το διάστημα που ο 28χρονος αγωνιζόταν στη Τότεναμ. Μετά το περιστατικό, πάντως, δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια της καριέρας του ποδοσφαιριστή

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα The Mail, ο καθηγητής Καρδιολογίας τόνισε: "Σκέφτηκα 'Θεέ μου, μήπως υπήρχε κάτι που δεν είχαμε δει;'. Αλλά, κοίταξα όλα τα αποτελέσματα των εξετάσεων και όλα έδειχναν τέλεια". 

Ο γιατρός συνέχισε, λέγοντας πως "από την ημέρα που ο Έρικσεν υπέγραψε στη Τότεναμ, ήταν δουλειά μου να παρακολουθώ την πορεία της υγείας του κάθε χρόνο. Έτσι, οι εξετάσεις του, μέχρι το 2019, ήταν απολύτως φυσιολογικές, χωρίς κανένα προφανές καρδιακό θέμα. Το εγγυώμαι αυτό, διότι εγώ έκανα τις εξετάσεις".

Είπε, επίσης, και το εξής: "Δεν ξέρω αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Χωρίς να θέλω να γίνω πολύ ωμός, ο Κρίστιαν πέθανε σήμερα, για λίγα λεπτά βέβαια, αλλά πέθανε και επανήλθε. Θα του επέτρεπε ένας γιατρός να ξαναπαίξει μπάλα; Η απάντηση είναι όχι. Τα καλά νέα είναι πως ο Κρίστιαν είναι ζωντανός, αλλά τα άσχημα πως μάλλον η καριέρα του φτάνει στο τέλος της. Δεν ξέρω αν θα παίξει ξανά επαγγελματικά. Στην Αγγλία πάντως δεν θα έπαιζε. Είμαστε πολύ αυστηροί σε τέτοια θέματα"