Ο Μίλτος Τεντόγλου με την πρώτη μοτοσυκλέτα του και βόλτα με Ferrari

του Δημήτρη Διατσίδη

O σούπερ-αθλητής και Ολυμπιονίκης του μήκους Μίλτος Τεντόγλου, κέρδισε την περασμένη Κυριακή στο ΣΕΦ και προχθές στην Μαδρίτη και είχαμε τη χαρά να μιλήσουμε μαζί του. Στο ΣΕΦ μας προετοίμασε για την επίδοση της Μαδρίτης: “Μην περιμένετε κάτι εντυπωσιακό στην Μαδρίτη, είναι ένας αγώνας στα πλαίσια της προετοιμασίας για το Πανευρωπαϊκό. Το Χρυσό μετάλλιο εκεί είναι ο στόχος μου”. Και του ευχόμαστε την επόμενη εβδομάδα να το πάρει.

Μας μίλησε και για τη σχέση του με το MotoGP, που ξεκίνησε από την ενασχόληση του πατέρα του Γιώργου, με τη μοτοσυκλέτα. Στα εννέα του ο Μίλτος αγόρασε με δικά του χρήματα την πρώτη του μοτοσυκλέτα, μια Kawasaki KSR 80 και αμέσως έδειξε ότι έχει ταλέντο και στη μοτοσυκλέτα!

Μιλήσαμε και με τον Φάνη Στρωματιά της Fan Moto στην Ηλιούπολη, από τον οποίο προμηθεύτηκε την πρώτη του μοτοσυκλέτα και μας είπε ότι έχει κάνει διάλειμμα στην οδήγηση από τότε που μπήκε στην Εθνική Ομάδα και αγωνίζεται σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Μέχρι τότε ο Μίλτος έκανε και κάποια ταξίδια και έχουμε φωτογραφίες στις Άλπεις κοντά στο Σαμονί με τον πατέρα του και άλλη παρέα μοτοσυκλετιστών. Άλλωστε γνωριστήκαμε με τον Γιώργο Τεντόγλου το 2007, όταν είχε έρθει με μοτοσυκλέτα στο MotoGP της Καταλανίας στην Βαρκελώνη.

Από τις πρώτες φωτογραφίες με το ογδοντάρι φαίνεται ότι γαλουχήθηκε σωστά στον προστατευτικό εξοπλισμό ασφαλείας, ενώ στα 15 του έκανε και την πρώτη του βόλτα με Ferrari, στη θέση του συνοδηγού ενός φίλου της οικογενείας. Περιττό να πούμε ότι του άρεσε!

Του ευχόμαστε τα καλύτερα για μεγάλα άλματα, δυνατές νίκες και να συνεχίσει να μας δίνει συγκινήσεις, ανεβάζοντας την Ελληνική σημαία στα βάθρα Στίβου όλου του κόσμου.

ΠΗΓΗ  zougla.gr/