ΣΙΝΕΜΑ

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου

Οι τακτικές προβολές πραγματοποιούνται στον κινηματογράφο Αστόρια (Πλατεία Ελευθερίας).

-Η τιμή του κανονικού εισητηρίου είναι 5 €. -Για μαθητές, φοιτητές, πολύτεκνους, ΑΜΕΑ και ανήλικους άνω των 10 ετών η τιμή του εισητηρίου είναι 3 €.

-Για κατόχους κάρτας ανεργίας, η τιμή του εισητηρίου είναι 1 €. -Για παδιά κάτω των 10 χρόνων ,η είσοδος είναι δωρεάν.


ΔΕΥΤΕΡΑ 21/01/19

21:30

ΑΦΕΡΙΜ!

AFERIM! (2015, 108')

Σκην: Ράντου Ζούντε

Πρωτ: Τεοντόρ Κόρμπαν, Μιχάι Ρουμανέσκου, Μιχάι Κομανόιου, Τόμα Κούζιν, Αλεξάντρου Νταμπίτζα

Βλαχία 1835. Ένας τοπικός αστυνομικός και ο γιος του περιφέρονται στα χωριά και την ύπαιθρο της Βλαχίας καταδιώκοντας έναν τσιγγάνο που δραπέτευσε από τον αυταρχικό αφέντη του και κατα ζητείται για κλοπή. Με αφορμή τις περιπέτειες των τριών ανδρών, ο σκηνοθέτης ανασυνθέτει με διασκεδαστικά σαρκαστική διάθεση μια ολοζώντανη εικόνα των λαών της περιοχής των Βαλκανίων και της κοινωνίας της εποχής, όπου κυριαρχούν ο αμοραλισμός, η διχόνοια και οι κάθε λογής προκαταλήψεις.

Σε αυτό το στιλιζαρισμένο «φουστανέλα γουέστερν», που βραβεύτηκε με την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, ο Ρ. Ζούντε συνδυάζει με ευρηματικότητα και πρωτοτυπία τη μυ θολογία του γουέστερν με τη σκωπτική υφή της λαϊκής κωμωδίας, για να σχολιάσει οξυδερκώς, με παράδοξο ύφος και θαρραλέο μαύρο χιούμορ, την κοινωνία μιας ολόκληρης εποχής και μιας γεωγραφικής περιοχής.