ΕΛΛΑΔΑ

Οικονομικό έλεγχο σε ΕΡΤ, ΔΕΚΟ και Δημόσιο Δίκαιο

altΟικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος 6ετίας για τις αμοιβές εργαζομένων που ξεπερνούν τις 6 χιλιάδες Ευρώ, στην ΕΡΤ, στις ΔΕΚΟ και τα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, διέταξε ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας, Γιώργος Σχοινιωτάκης, για να διαπιστωθεί αν υπήρξε κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Ο κύριος Σχοινιωτάκης επικαλείται το Σύνταγμα, ότι δηλαδή ουδείς στο Δημόσιο μπορεί να λαμβάνει αποδοχές μεγαλύτερες από αυτές του Προέδρου του Αρείου Πάγου, που ανέρχονται σε 6.090 Ευρώ.

Οσοι έλαβαν μεγαλύτερες αποδοχές, ο κύριος Σχοινιωτάκης υποστηρίζει ότι εισπράχθηκαν παράνομα και πρέπει να επιστραφούν.

Επίσης, ο Γενικός Επίτροπος ζητά να ελεγχθεί αν υπάρχουν πολυθεσίτες στην ΕΡΤ και αν έχουν υποβάλλει σχετική δήλωση, και επίσης να ελεγχθεί αν οι συνολικές αποδοχές των πολυθεσιτών υπερβαίνουν την αμοιβή του Προέδρου του Αρείου Πάγου, και να επιστραφούν τα επιπλέον ποσά.

Στο μικροσκόπιο θα μπουν και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι εάν εργάζονται πρέπει να το δηλώσουν, ώστε να λαμβάνουν μόνο το 30% της σύνταξής τους. Τέλος, ο Γενικός Επίτροπος παρήγγειλε να ελεγχθούν οι συμβάσεις παροχής υπηρεσιών, διοικητού, στελεχών, παρουσιαστών και ηθοποιών που εργάζονται στην ΕΡΤ, για το αν είναι νόμιμες, δηλαδή αν διενεργήθηκε νόμιμος διαγωνισμός για κάθε μία από αυτές ή πρόκειται για απ ευθείας ανάθεση, οπότε οι συμβάσεις είναι άκυρες.