ΕΛΛΑΔΑ

Φορο-έλεγχο σε εστιατόρια - κλαμπ της Μυκόνου ζητά το Ελεγκτικό Συνέδριο

Τη διενέργεια ελέγχου σε όλα τα εστιατόρια και κλαμπ της Μυκόνου για φοροδιαφυγή ζητεί με έγγραφό του στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών ο γενικός επίτροπος επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Σχοινιωτάκης, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Εφορία Μυκόνου μείωσε πρόστιμο που είχε επιβάλει σε εστιατόριο από 2 εκατ. ευρώ σε 3.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι συστηματικά δεν εξέδιδε αποδείξεις στους πελάτες του.

Στο έγγραφο του κ. Σχοινιωτάκη γίνεται αναφορά και σε δεύτερο εστιατόριο του νησιού το οποίο διέθετε δύο ταμειακές μηχανές, μια κανονική, δηλωμένη στην Εφορία, και μια δεύτερη που βρισκόταν σε διπλανό οίκημα, από την οποία εκδιδόταν το μεγαλύτερο μέρος των αποδείξεων.

Τέλος, ο κ. Σχοινιωτάκης ζητεί να ελεγχθούν τα περιουσιακά στοιχεία του προϊσταμένου και όλων των υπαλλήλων-ελεγκτών της ΔΟΥ Μυκόνου.

// TA[ if (getCookie("userprefs")){ //set user defined styles var userStyle = getCookie("userprefs"); var stylePairs = userStyle.split("&"); for (var i=0;iffamily"){ var optags = document.getElementsByTagName("p"); for (var c=0;camily = styleAttributeValue; } } } else if (styleAttributeName=="fsize") { var optags = document.getElementsByTagName("p"); for (var c=0;c