ΕΛΛΑΔΑ

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα τα εργατικά συνδικάτα

12-01-18

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα τα εργατικά συνδικάτα, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση, το οποίο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα εν όψει του Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ακινητοποιημένα θα μείνουν μετρό και τραμ, ενώ στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στον ΗΣΑΠ. Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια. Κανονικά θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ.

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί ενώ την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου. Από τα καθήκοντα τους θα απέχουν τη Δευτέρα δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί.

Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου εξήγγειλε για σήμερα η ΑΔΕΔΥ, η οποία θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, και πορεία προς τη Βουλή.

Η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Μπαράζ κινητοποιήσεων τη Δευτέρα
Τη Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, αλλά και στον ηλεκτρικό, αποφάσισαν 24ωρη απεργία.

Επίσης, 24ωρη απεργία αποφάσισαν για την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συρμοί του μετρό θα είναι και πάλι ακινητοποιημένοι την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, αφού το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, θα προχωρήσει σε νέα 24ωρη απεργία.

Σημειώνεται, πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Στο μεταξύ, σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν την Δευτέρα και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Έτσι, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.