ΕΛΛΑΔΑ

Η Αλήθεια για το Όπλο του Ιβάν και οι Διάλογοι Εισαγγελέα - Αστυνομίας στην Τούμπα - - Αρνητική ήταν η εισήγηση του εισαγγελέα για την άδεια οπλοφορίας του Σαββίδη

- Αρνητική ήταν η εισήγηση του εισαγγελέα για την άδεια οπλοφορίας του Σαββίδη
- Εισαγγελική έρευνα για την ολιγωρία των αστυνομικών.

Έντονο παρασκήνιο αποκαλύπτεται αναφορικά με όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας, πριν και μετά την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο. Από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης παραγγέλθηκε νωρίτερα σήμερα έρευνα για τις ευθύνες των αστυνομικών που βρίσκονταν στο τερέν, αλλά δεν συνέλαβαν τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ ή οποινδήποτε άλλον, παρά τις εντολές της αθλητικής εισαγγελέως, που ήταν παρούσα. Την ίδια στιγμή, αποκαλύπτεται ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά το περασμένο καλοκαίρι στο αίτημα Σαββίδη για την άδεια οπλοφορίας.

Στην ερώτηση γιατί δεν γίνονται συλλήψεις, αστυνομικοί φέρονται να λένε: «Υπάρχουν 30.000 οπαδοί στις κερκίδες, θέλετε να καεί η πόλη;»

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του VICE, η αθλητική εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Λιάσου, βρέθηκε από νωρίς την Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας. Στις 19:15, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, φέρεται να επικοινωνεί με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, ακόμη και μια χαρτοπετσέτα να πέσει στο γήπεδο». Το παιχνίδι ξεκινά στις 19:30 και η επίμαχη φάση του γκολ, που το τίναξε στον αέρα, συμβαίνει στο 89o λεπτό, δηλαδή στις 21:30. Αμέσως μετά, ο Ιβάν Σαββίδης εισβάλει στο τερέν, σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση. Μαζί του στο γήπεδο μπαίνουν σωματοφύλακες και ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, καθώς και παράγοντες της ΑΕΚ. Στον αγωνιστικό χώρο βρίσκονται ένστολοι αστυνομικοί και μια διμοιρία των ΜΑΤ, ωστόσο δεν γίνεται καμία σύλληψη.

πηγη www.vice.com