ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο bodybuilder, αρχηγός του κυκλώματος που διακινούσε αναβολικά (Photos)

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Body building ο οποίος διατηρούσε τρία γραφεία τελετών ήταν ο αρχηγός κυκλώματος διακίνησης αναβολικών.

Το κύκλωμα εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία και συνέλαβε στην Αττική, την Ήπειρο και την Κρήτη συνολικά 11 άτομα, τα οποία είχαν στην κατοχή του πάνω από 140.000 απαγορευμένες ουσίες.

Μετά την έρευνα προέκυψε πως οι δέκα Έλληνες και η μία Ελληνίδα από τον περασμένο Απρίλιο παρασκεύαζαν και διακινούσαν τις αναβολικές και απαγορευμένες ουσίες σε αθλητές- «χρήστες». Ο βασικός εμπλεκόμενος φέρεται σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. να εισήγαγε από την Κίνα και την Πολωνία έτοιμα αναβολικά σκευάσματα και πρώτες ύλες, τα οποία μεταφέρονταν σε παρασκευαστήριο στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εκεί ο «υπαρχηγός» του κυκλώματος, σύμφωνα με πληροφορίες προχωρούσε στην παρασκευή των αναβολικών, με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού.

Στη συνέχεια ο «νούμερο 2» της εγκληματικής ομάδας έστελνε τις ουσίες στα υπόλοιπα μέλη, τα οποία με τη σειρά τους τα διακινούσαν κυρίως μέσω ταχυμεταφορών ή των οχημάτων τους.

Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση είχε και ένας ιδιοκτήτης καφετέριας στον Κορυδαλλό, ο οποίος είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στην ανακοίνωση της Αστυνομίας τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν και εμπορεύονταν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από αναβολικές ουσίες, ενώ είχαν επεκτείνει τη δράση τους και σε χώρες του εξωτερικού (Πολωνία, Γερμανία και Κύπρο).

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας οι συλληφθέντες είχαν ενταθεί σε εγκληματική οργάνωση, η οποία έχοντας ως βασικά χαρακτηριστικά την ιεραρχική δομή, τους διακριτούς ρόλους και τη διαρκή δράση, ειδικευόταν στην κατ’ επάγγελμα παρασκευή, αποθήκευση, εμπορία, διακίνηση, προμήθεια και χορήγηση παράνομων και απαγορευμένων αναβολικών ουσιών, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία», επισήμανε χαρακτηριστικά η ΕΛ.ΑΣ..

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και σε λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εκτός των εκατοντάδων χιλιάδων αναβολικών, και τα εξής: :

301 ηρεμιστικά χάπια και 40 ναρκωτικά χάπια (MDMA),
6.520 γραμμάρια καπνού,
6,2 γραμμάρια κάνναβης,
αεροβόλο όπλο και 2 μαχαίρια,
13 φυσίγγια αερίου και 29 αβολίδοτα φυσίγγια,
μηχανικός εξοπλισμός παρασκευής αναβολικών σκευασμάτων,
πλήθος πρώτων υλών, κενών συσκευασιών,
19 κινητά τηλέφωνα,
9 ηλεκτονικοί υπολογιστές (2 σταθεροί και 7 φορητοί),
2 tablets,
σκληρός δίσκος και 2 μέσα αποθήκευσης USB,
155.499 ευρώ και 136 δολάρια ΗΠΑ και
πλήθος εγγράφων-ιδιόχειρων σημειώσεων.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νοθείας τροφίμων, της έκθεσης, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τα όπλα και τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα.

thetoc.gr