ΕΛΛΑΔΑ

Ο Καμμένος ακυρώνει το ραντεβού με Τσίπρα και τη συνέντευξη στο Star με το «βλέμμα» στα Σκόπια

Διαψεύδει τα περί ψήφου κατά συνείδηση στην ψήφο εμπιστοσύνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βρίσκει τους ο «80» ο Ζάεφ – Αρχίζει η συνεδρίαση στην ΠΓΔΜ

Μεταξύ σφύρας και άκμονος ο Καμμένος: «Δεν τελώ υπό παραίτηση, μην προδικάζετε το αποτέλεσμα στα Σκόπια»

Κατσίκης στο «Ακραίως»: «Παύει να υπάρχει ο μικρός κυβερνητικός εταίρος»

Τι θα ζητήσει ο Καμμένος από τον Τσίπρα για να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση

Τις εξελίξεις στη Βουλή των Σκοπίων, σχετικά με την αναθέωρηση του Συντάγματος, αναμένει ο Πάνος Καμμένος, προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις του σχετικά με τα επόμενα βήματα των ΑΝΕΛ, αλλά και για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, για το μέλλον της συγκυβέρνησης.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Έθνικής Άμυνας, σε μια διακοπή της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, τόνισε πως «δεν μπορώ να συναντηθώ με τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε να δώσω συνέντευξη στο Star, αν δεν δούμε το τελικό κείμενο των συνταγματικών αλλαγών στα Σκόπια, γιατί συνεχώς καταθέτουν τροπολογίες».

«Μέχρι να λυθεί η εμπλοκή στα Σκόπια, είπαμε να αναβάλουμε τη συνάντηση», δήλωσε νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος, προτού καν αρχίσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, προσθέτοντας πως «υπάρχει εξέλιξη στα Σκόπια. Είμαστε σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό για ενδεχόμενη αναβολή».

Την ίδια ώρα, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, ο κ. Καμμένος τόνισε πως δεν ισχύει τίποτα από αυτά που διακινούνται στο Διαδίκτυο για ψήφο κατά συνείδηση στην ψήφο εμπιστοσύνης.

Πάντως, ο πρωθυπουργός είναι στη διάθεση του πρόεδρου των ΑΝΕΛ για να συζητήσουν τις προθέσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η συνεδρίαση στα Σκόπια αναβλήθηκε δυο φορές, οπότε το σημερινό ραντεβού του Ζόραν Ζάεφ με τον πρόεδρο του Αλβανικού κόμματος που αντιδρά είναι κομβικό για τις εξελίξεις. Δεν αποκλείεται, ωστόσο η διαδικασία να ολοκληρωθεί σήμερα στη γειτονική χώρα.

Σε αυτό το κλίμα τοποθετείται και η πρωινή δήλωση του Πάνου Καμμένου πως «δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση. Δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια».

Απο τη στιγμή, πάντως που ο Πάνος Καμμένος περάσει την πόρτα της Ηρώδου Αττικού αναμένεται να ξεκαθαρίσει με τον πρωθυπουργό τη στάση του σε σχέση με την πορεία της κυβέρνησης και το μέλλον του στο υπουργείο Άμυνας.

Συνεδριάζει η ΚΟ των ΑΝΕΛ

Σε αυτό το κλίμα συνεδριάζει αυτή την ώρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, υπό τον Πάνο Καμμένο.

Σημειώνεται πως από τη συνεδρίαση απουσιάζει η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία βρίσκεται στο εξωτερικό.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Κατσίκης άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις των ΑΝΕΛ.

«Δεν έχουμε συνεδριάσει ακόμα, δεν έχω κάτι να σας πω αυτή την στιγμή», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κατσίκης.

Μιλώντας νωρίτερα στον ANT1 ο βουλευτής δήλωσε πως οι ΑΝΕΛ εμμένουν στην θέση τους περί απόσυρσης από την κυβέρνηση και καταψήφισής της σε τυχόν ψήφο εμπιστοσύνης, όμως ακολούθησε η δήλωση του αρχηγού του κόμματος Πάνου Καμμένου πως δεν είναι απερχόμενος υπουργός ούτε τελεί υπό παραίτηση.