ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στο Λαγονήσι. Προειδοποιητικό μήνυμα από 112. Εντολή εκκένωσης

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε οικοπεδική έκταση με χαμηλή βλάστηση στις οδούς Σφενδόνης, Πάρου Δωδεκανήσων και Παπαφλέσσα. Στο σημείο βρίσκονται διάσπαρτες κατοικίες, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Σαρωνικού και τέως αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου έχει δοθεί εντολή εκκένωσης της περιοχής, και απεύθυνε έκκληση μέσω του ΣΚΑΪ οι κάτοικοι να φύγουν. Η φωτιά είπε, μαίνεται απέναντι από το ξενοδοχείο Grand Resort στο 40ο χιλιόμετρο.

«Ο άνεμος έχει παρά πολύ μεγάλη ένταση, είναι δυνατός, η φωτιά έχει κάψει και σε κατοικημένες περιοχές. Παρακαλώ βοηθήστε μας και πέστε να εκκενωθεί η περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στo Λαγονήσι. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 42 πυροσβέστες, 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 συντονιστικό.

Μάλιστα εστάλη στους κατοίκους της περιοχής προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Πυρκαγιά και σε δασική έκταση στην περιοχή Καλλιθέα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Η πυρκαγιά είναι κοντά στον οικισμό χωρίς να τον απειλεί άμεσα. Πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο Συνδράμουν και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

Πηγή: http://www.skai.gr/