ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ! Αυτοκτόνησε ο εισαγγελέας Αντώνης Λιόγας!

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία της Αθήνας! Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Χαλάνδρι ένας από τους καλύτερους Έλληνες δικαστές, που ξεκίνησε από ένα μικρό χωριό της Μεσσηνίας για να κάνει μια λαμπρή καριέρα μέχρι την ηγεσία του Αρείου Πάγου!

Επρόκειτο για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αντώνιο Λιόγα, καταγόμενο από το χωριό Δώρειο της Μεσσηνίας, που βρέθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι στο σπίτι του.

Οι φήμες στην αρχή οργίασαν. Αλλά πολύ γρήγορα τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο ανώτατος δικαστής είχε αφήσει προσωπικό σημείωμα, στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στο να αυτοπυροβοληθεί, με όπλο που έφερε νομίμως για την προσωπική του ασφάλεια.

Όπως προέκυψε από το σημείωμα, ο Αντώνης Λιόγας έπασχε από μια βαριά μορφή καρκίνου και ο ίδιος θεώρησε ότι αποτελούσε επιλογή προσωπικής αξιοπρέπειας η αυτοκτονία και όχι η ταλαιπωρία στα νοσοκομεία με προδιαγεγραμμένο το τέλος.

Ο ανώτατος εισαγγελέας στην μακρά σταδιοδρομία του είχε ασχοληθεί με πολλές μεγάλες ποινικές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και η δικογραφία των δομημένων ομολόγων.

Η είδηση της αυτοκτονίας του προκάλεσε βαθύτατη θλίψη και πένθος στον δικαστικό κόσμο της χώρας, που τον θεωρούσε από τα πλέον διακεκριμένα στελέχη του.

https://europost.gr