ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια και εισβολή στην ΑΣΟΕΕ - Ένταση και δακρυγόνα

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από την ΑΣΟΕΕ, η οποία είναι κλειστή με απόφαση της Συγκλήτου ως τις 17 Νοεμβρίου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μια ομάδα περίπου 50 ατόμων, συγκεντρώθηκαν στην συμβολή της Δεριγνύ με την Πατησίων και πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών. Η αστυνομία απαντώντας έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Λίγο αργότερα μια ομάδα φοιτητών έσπασε το λουκέτο και μπήκε μέσα στο Πανεπιστήμιο, ενώ αμέσως μετά τους ακολούθησαν και οι άνδρες των ΜΑΤ προκειμένου να τους απομακρύνουν. Οι φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί στα σκαλιά της εισόδου και έχουν περικυκλωθεί από δυο διμοιρίες των ΜΑΤ, καθώς έχουν εντολή να εκκενώσουν τον χώρο. Άνδρες των ΜΑΤ απομάκρυναν έναν νεαρό από τον χώρο των επεισοδίων.

Την ίδια ώρα καταφτάνουν κι άλλοι φοιτητές για να συμπαρασταθούν σε όσους βρίσκονται μέσα στο Πανεπιστήμιο, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική από τα χημικά. Ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα τραυματία, αλλά και πολλούς άλλους να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων έχει διακοπεί.

Τα επεισόδια κόπασαν για λίγο και επικράτησε ηρεμία, αλλά γύρω στις 2 το μεσημέρι επικράτησε νέα ένταση και νέος κύκλος επεισοδίων.

 ant1news.gr/