ΕΛΛΑΔΑ

Εφοριακοί απαιτούσαν «φακελάκι» 6.000 από παλαίμαχο ποδοσφαιριστή

Δύο εφοριακοί και μία λογίστρια συνελήφθησαν κατηγορούμενοι ότι απαίτησαν «φακελάκι» 6.000 ευρώ από παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή, υποστηρίζοντας ότι έτσι θα τον διευκόλυναν και δεν θα του επέβαλαν πρόστιμα.
Μάλιστα σε συνομιλίες τους φαίνεται πως μιλούν κωδικοποιημένα και χαρακτηρίζουν «πακέτα» τα χρήματα της μίζας.

Οι δύο εφοριακοί και η λογίστρια συνελήφθησαν στις Σέρρες από αστυνομικούς των εσωτερικών υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας στους οποίους προσέφυγε ο 42χρονος παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής καταγγέλλοντας τις απαιτήσεις των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με τη δικογραφία, προ ημερών οι εφοριακοί τηλεφώνησαν στον ποδοσφαιριστή λέγοντας ότι θα του κάνουν έλεγχο επειδή διαπίστωσαν παραβάσεις που επισείουν πρόστιμα ύψους 46.000 ευρώ. Δύο ημέρες αργότερα η λογίστρια τηλεφώνησε στον ποδοσφαιριστή, που ήταν πελάτης της, και είπε πως της μετέφεραν ότι μπορούν να κάνουν «διευκόλυνση» εάν κατέβαλε στους εφοριακούς το ποσό των 7.000 ευρώ.

Ύστερα από συζητήσεις δέχτηκαν να μειώσουν τις απαιτήσεις τους στις 6.000 ευρώ, τα οποία προσημειώθηκαν και παραδόθηκαν από τον ποδοσφαιριστή στη λογίστρια τη Δευτέρα. Η γυναίκα όταν είδε τους αστυνομικούς πέταξε τα χρήματα στο καλάθι, ενώ ακολούθησαν οι συλλήψεις των δύο εφοριακών. Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για κακούργημα και τους παρέπεμψε στον ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν την Πέμπτη.

https://www.karfitsa.gr/