ΕΛΛΑΔΑ

Νέο «όχι» στον Δημήτρη Κουφοντίνα για άδεια από τις φυλακές Βόλου

Απορρίφτηκε για τέταρτη φορά το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για άδεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου αποφάσισε για ακόμη μία φορά να μην κάνει αποδεκτό το αίτημά του.

Το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου δεν έχει γίνει ακόμηγνωστό. Στην τελευταία του απόφαση, πάντως, είχε υιοθετήσει την εισήγηση της εισαγγελέα περί μη ηθικής βελτίωσης του κρατούμενου.

Το εισαγγελικό σκεπτικό ήταν ότι ο πολυισοβίτης δεν έχει μεταμεληθεί παρά το γεγονός ότι ο νέος Κώδικας μετατρέπει σε πλημμέλημα αντί κακούργημα τη στάση που αποδόθηκε στον πολυισοβίτη της «17Ν» για επεισόδιο σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο Κουφοντίνας ζητούσε να πάρει 9ήμερη άδεια και να φιλοξενηθεί στο σπίτι της συζύγου του τις ημέρες των γιορτών.

Ωστόσο, το Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο των αγροτικών φυλακών είχε απορρίψει το αίτημά του και τον τελευταίο λόγο είχε το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.

Ο γνωστός ως «Λουκάς» της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» κρατείται από τον Αύγουστο του 2018 στις φυλακές Κασσαβέτειας, ενώ συνολικά από την Κασσαβέτεια και τον Κορυδαλλό, έχει λάβει μέχρι τώρα άδεια συνολικά έξι φορές.

https://www.taxydromos.gr/