Ο νέος τρόπος ψηφιακής έκδοσης για τις βεβαιώσεις μη οφειλής ΤΑΠ

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι μπορούν να εκδίδουν ψηφιακά τις βεβαιώσεις μη οφειλής ΤΑΠ με τον εξής τρόπο:

Ο ενδιαφερόμενος πολίτης καταθέτει με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αίτηση για βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ στην οποία αναφέρει τον αρμόδιο συμβολαιογράφο και τον εξουσιοδοτεί να παραλάβει την βεβαίωση όταν εκδοθεί. Τα δικαιολογητικά αποστέλλονται σκαναρισμένα.

Η υπηρεσία επεξεργάζεται την αίτηση και ενημερώνει τον πολίτη για τυχόν οφειλές που προκύπτουν και τον τρόπο που μπορεί να γίνει η πληρωμή τους.

Μετά την πληρωμή των οφειλών και την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκδίδεται η βεβαίωση μη οφειλής και αποστέλλεται ψηφιακά υπογραμμένη στο e-mail του συμβολαιογράφου.

Η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη δήλωσε σχετικά: «Στο πλαίσιο της βελτίωσης της λειτουργίας του τμήματος ΤΑΠ , με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη και ταχύτερη παροχή υπηρεσιών στους δημότες και μετά από επικοινωνία με τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο, προχωράμε στην τροποποίηση του τρόπου έκδοσης των βεβαιώσεων μη οφειλής . Παράλληλα γίνεται προσπάθεια για την περαιτέρω απλούστευση της διαδικασίας».