ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση της MRB - Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Ξόρκισμα των εκλογών

20-5-20

Αντίθετοι στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων παρουσιάζονται οι πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB. Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και τι πιστεύουν για τις εκλογές.

Στο πολιτικό σκέλος η Νέα Δημοκρατία έχει μια μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που αγγίζει τις 20 μονάδες και συγκεκριμένα φτάνει το 19,7%. Στην πρόθεση ψήφου που καταγράφει η δημοσκόπηση η ΝΈΑ Δημοκρατία παίρνει ποσοστό 40%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,3% ενώ ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5%, το ΚΚΕ με 4,3%, η Ελληνική Λύση με 3,9%, και το ΜεΡΑ25 με 3%.

 Στο ερώτημα για το πότε θέλουν εκλογές οι πολίτες είναι σαφείς και με ποσοστό που ακουμπά το 60% ζητούν εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Σε ερώτηση πάντως για το πότε εκτιμούν εκλογές αυτό το ποσοστό πέφτει στο 32%, ενώ ένα 26% εκτιμά πως θα γίνουν άμεσα ή τον Σεπτέμβριο.

Στην αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 70,6% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 34,6%. Τρίτη έρχεται η Φώφη Γεννηματά με 19,8% και στη συνέχεια οι Δημήτρης Κουτσούμπας (14,8%),  Κυριάκος Βελόπουλος (14,1%) και Γιάννης Βαρουφάκης (10,8%).

Δημοφιλέστερος υπουργός ο Κικίλιας

Στην αξιολόγηση των υπουργών πρώτος έρχεται ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας με 63,7% και ακολουθεί ο   υπ. Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με 59,2%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 57,2%. Ακολουθούν ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (57%), ο υπ. Εξωτερικών Ν. Δένδιας (55,6%) ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης (47,5%) και τέλος ο υπ. Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης με 45,6%)

 

Υπέρ της επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι πολίτες συμφωνούν σε τεράστιο ποσοστό (75,4%) με την απόφαση της κυβέρνησης για επέκταση την τραπεζοκαθισμάτων από τις επιχειρήσεις εστίασης.

 

Οι ανησυχίες για την επόμενη ημέρα και η ελπίδα

 

πηγη  newsit.gr/