ΕΛΛΑΔΑ

Handelsblatt: Aγοράστε τώρα ακίνητα στην Ελλάδα, οι τιμές θα ανέβουν

Στις επιπτώσεις που θα έχει η πανδημία του κοροναϊού στις εξοχικές κατοικίες αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα "Handelsbatt", εκτιμώντας πως μακροπρόθεσμα οι τιμές τους θα μπορούσαν να ανέβουν, μιας και οι ξένοι αναζητούν περιοχές όπου η κατάσταση εξελίσσεται καλά. 

Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία της "Καθημερινής" και της διαδικτυακής σελίδας Spitogatos.gr σύμφωνα με τα οποία η ζήτηση αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 19,3% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. 

Η στιγμή είναι κατάλληλη για αγορές

"Και ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η ζήτηση από τη Γερμανία".

Επειδή οι αγοραστές δεν μπορούν να κινηθούν και έχει μειωθεί η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις όπως Airbnb, οι τιμές έχουν συμπιεστεί.

"Σαν αγοραστής πρέπει τώρα να διαπραγματευθείς σκληρά και να αγοράσεις γρήγορα πριν ανέβει η ζήτηση", συμβουλεύει ο δικηγόρος.

Και η εφημερίδα καταλήγει: "Οι εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα είναι περιζήτητες και ως επένδυση. Ωστόσο, παρεμβάσεις της κυβέρνησης προκαλούν ανασφάλεια. Ζητά μείωση των ενοικίων κατά 40% για όσους επλήγησαν από τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Μια μεγάλη παρέμβαση στην ελευθερία σύναψης συμβολαίων".

Με πληροφορίες από Deutsche Welle / hetoc.gr/