ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη-βόμβα από τη «Δίκη» για το Noor One: Οι ελληνικές αρχές «αγνοούν» μάρτυρα-κλειδί!

Σε σημαντικές αποκαλύψεις και στη δημοσίευση νέων βίντεο-ντοκουμέντο σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης του Noor One, προέβη η εκπομπή «Δίκη στο OPEN» με τον Κυριάκο Θωμαΐδη, αργά το βράδυ της Δευτέρας 25/5.  

Στην εκπομπή παρουσιάστηκαν τρία βίντεο τα οποία σχετίζονται με το ναρκόπλοιο και το ταξίδι του, ενώ αποκαλύπτεται ότι από το 2018 έχει εμφανιστεί ένας νέος, άγνωστος μέχρι σήμερα, μάρτυρας, που ζει στο εξωτερικό και ζητάει να καταθέσει στις ελληνικές αρχές για την υπόθεση. 

Σε επιστολή του αναφέρει ότι έχει ζητήσει να καταθέσει σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, όμως οι ελληνικές αρχές δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια για να τον ακούσουν!

Όπως αναφέρει το dikisports.blogspot.com, «ο ένατος μάρτυρας που έχασε τη ζωή του στην υπόθεση του Noor One ήταν ο Κώστας Καζινάκης. Σκοτώθηκε σε ένα περίεργο τροχαίο στον Καναδά και πρόκειται για τον άνθρωπο που συνόδευσε τον ισοβίως καταδικασθέντα Γιώργο Μπουρδούβαλη από το Ντουμπάι στην Ελλάδα. 

Η «Δίκη στο Open» αποκάλυψε μία άγνωστη πτυχή της πολύκροτης υπόθεσης που αφορά έναν άγνωστο μέχρι στιγμής μάρτυρα. 

Βρίσκεται σε χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και από το 2018 προσπαθεί απεγνωσμένα να έρθει σε επαφή με τις ελληνικές δικαστικές αρχές για να δώσει πληροφορίες και στοιχεία για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων που φέρεται να έχει παρακλάδια και στην υπόθεση του Noor One. 

Μάλιστα είχε ενημερώσει από τον Μάρτιο του 2019 την πρώην ανακρίτρια της υπόθεσης του ναρκόπλοιου Καλλιόπη Μάντακα, προκειμένου να καταθέσει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του. 

Για τον άγνωστο μάρτυρα ενημερώθηκε πρόσφατα η ηγεσία του Αρείου Πάγου, καθώς και ο εκτελεστικός γραμματέας της Ομάδας Κρατών για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (GRECO) Τζιανλούκα Εσποζίτο.  

Δείτε την εκπομπή, στην οποία η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα παρουσιάζει το σχετικό έγγραφο:

 πηγη zougla.gr