ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Έρχεται η τρίτη φάση για την ενίσχυση των επιχειρήσεων

Έναν νέο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής φέρνει η κυβέρνηση πιθανότατα στα τέλη Ιουλίου.

Πρόκειται για την τρίτη φάση του προγράμματος των φθηνών κρατικών δανείων που θα είναι στοχευμένη σε επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης οι οποίες έχουν υποστεί το ισχυρότερο πλήγμα από την κρίση της πανδημίας.

«Έχουμε ακόμα εφεδρείες αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Είμαστε εδώ να δούμε αν χρειάζεται πρόσθετη στήριξη των δυνάμεων παραγωγής, πιστεύω προς τα τέλη Ιουλίου δεν θα διστάσουμε να τη δώσουμε» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή, μίλησε χθες και ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης τονίζοντας ότι «αξιολογείται ως ένα επιτυχημένο πρόγραμμα και εξετάζεται να επιστρέψουμε σε αυτό στο τέλος Ιουλίου», προκειμένου, όπως ανέφερε, να υπάρξει χρηματοδότηση στην αγορά, αναγνωρίζοντας πως «σε ότι αφορά τα δάνεια με κρατική εγγύηση υπάρχουν δυσκολίες πρόσβασης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα, λόγω και των κριτηρίων που έχουν θεσπιστεί από τις τράπεζες».

Ο δεύτερος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής

Πάνω από 139.000 επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση για τον δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται πλέον στο στάδιο της επεξεργασίας των στοιχείων των επιχειρήσεων για να καθορίσουν το ύψος του ποσού που θα μπορεί να λάβει η κάθε επιχείρηση.

Η εκταμίευση των ποσών του δεύτερου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 10 Ιουλίου

pronews.gr