ΕΛΛΑΔΑ

Άμεση απάντηση Μακρόν σε Ερντογάν: Απέπλευσαν δύο ομάδες μάχης με το αεροπλανοφόρο “Charles de Gaulle” για Μεσόγειο

Η μία ομάδα μάχης είναι του αεροπλανοφόρου “Charles de Gaulle” και η άλλη του ελικοπτεροφόρου Tonnere. Οι ομάδες μάχης απέπλευσαν πριν 20 ώρες από την Τουλόν

Στο τέλος του κειμένου, μπορείτε να δείτε τους δύο 2 χάρτες που έδωσαν οι Γάλλοι στην δημοσιότητα, με την πορεία και την αποστολή για την κάθε αμφίβια ομάδα μάχης του Γαλλικού Ναυτικού.

Το “timing” της γαλλικής στρατιωτικής ανάπτυξης στην περιοχή μας, μας βάζει σε σκέψεις καθώς συμπέφτει με την διπλή τουρκική πρόκληση και την άνευ ορίων πολεμική ρητορική της Τουρκίας.

Οπως και να ‘χει με τέτοια ισχύ πυρός, οι Τούρκοι καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν για την οποιαδήποτε κίνηση…

Τί μετέδωσαν γαλλικές στρατιωτικές πηγές

Σύμφωνα με γαλλικές στρατιωτικές πηγές, η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου, Charles de Gaulle” με κωδικό 473 έχει αποπλεύσει για την 13 επιχειρησιακή του ανάπτυξη. Η νέα αποστολή με την κωδική ονομασία “Clemenceau 21” έχει ως κέντρο επιχειρησιακής ανάπτυξης την Μεσόγειο, την Ερυθρά Θάλασσα, βόρεια του Ινδικού Ωκεανού στον Αραβικό-Περσικό Κόλπο.

Η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου θα σχηματίσει “ασπίδα” στην Αν. Μεσόγειο – Περσικό Κόλπο καθώς θα συμμετάσχει στην αποστολή “Operation Chammal”.

Θα ενισχυθούν επίσης και οι γαλλικές δυνάμεις στην περιοχή του Λεβάντε με ακόμη 600 άντρες των ειδικών δυνάμεων. Μιλάμε για επαναφορά της Γαλλίας στην περιοχή με ενίσχυση των δυνάμεων που βρίσκονταν εκεί.

Αποστολή ο βομβαρδισμός θέσεων του ISIS σε συντονισμό με την επιχείρηση “Inherent Resolve”. Οι πιλότοι του γαλλικού Ναυτικού θα προχωρήσουν σε κοινές ασκήσεις μαζί με τους Γάλλους συναδέλφους τους από την γαλλική αεροπορική βάση στα ΗΑΕ.

“Η ανάπτυξη των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων συνιστά επαναβεβαίωση της δέσμευσης μας στις θεμελιώδες αρχές της ελευθερίας της ναυσιπλοίας γύρω από το “μαξιλάρι” της στρατηγικής μας διαύλου Σουέζ- Ερυθράς Θάλασσας-Στενά Ορμούζ- Στενά Bab-el-Mandeb, Κόλπος του Aden.

  Για την αποστολή αυτή το “Charles de Gaulle” θα διαθέτει 20 μαχητικά Rafale, 2 ιπτάμενα ραντάρ Hawkeye, 3 ελικόπτερα, 2 ΑS365 και ένα ΝΗ-90.

Επίσης θα συνοδεύεται από την φρεγάτα αντιαεροπορικού πολέμου “Chevalier Paul”, την φρεγάτα πολλαπλού ρόλου “Provence” μαζί με ακόμη μια FREMM την “Auvergne”, ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο και ένα πλοίο λογιστικής υποστήριξης.

Στην αποστολή θα ενσωματωθεί μια βελγική φρεγάτα η “Leopold I” και μια ελληνική φρεγάτα ίσως η “Κανάρης” (λένε οι Γάλλοι) και ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό το “USS Porter.”

Πρόκειται για μια τεράστια δύναμη πυρός για μια αποστολή που θα φέρουμε εις πέρας με τους συναδέλφους μας, τους Αμερικανούς, Βέλγους και Έλληνες.

Αργότερα θα προστεθούν σε κάποιες φάσεις της επιχείρησης πλοία από Ιταλία, Ινδία και Ιαπωνία.

Θα προχωρήσουμε στην εκτέλεση διμερών ασκήσεων με τις χώρες αυτές”.

Εξαφανισμένη η Τουρκία από την γαλλική ανακοίνωση….