ΕΛΛΑΔΑ

Προανάκριση και για δεύτερο ηθοποιό

Και δεύτερος ηθοποιός στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης

Και δεύτερος γνωστός ηθοποιός για τον οποίο έχει κατατεθεί μήνυση, έχει μπει στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, στην καταγγελία του Ν.Σ. σε ιστοσελίδα για σεξουαλική του κακοποίηση το 2005 από εκείνον που μέχρι το Σάββατο αποκαλούσαμε «γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη» , είχε πει ότι όταν κακοποιήθηκε σεξουαλικά, ήταν «παρών» και ακόμη ένας ηθοποιός, τον οποίο ο σκηνοθέτης είχε παροτρύνει να συμμετέχει, ωστόσο είχε αρνηθεί.

Μέσα την εν λόγω εξομολόγηση, ένας 38χρονος σήμερα άνδρας, ο Δημήτρης Άνθης που μίλησε επωνύμως, αναγνώρισε στον «παρατηρητή» τότε τον δικό του θύτη και κατά αυτού έχει καταθέσει μήνυση. Σύμφωνα, λοιπόν, με το Mega, γι’ αυτή την μήνυση ο Εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στην Aσφάλεια να κάνει την προανάκριση και επειδή έχει χαρακτηριστεί κατ’ επείγουσα αναμένεται τις επόμενες ημέρες να την πάρει στα χέρια του ο Εισαγγελέας για να προχωρήσει αυτή την υπόθεση. Πρόκειται για πολύ γνωστό ηθοποιό, τον οποίο έχουμε γνωρίσει μέσα και από την παρουσία του σε διάφορα σίριαλ

Στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης παρέμεινε για περίπου μισή ώρα, ενώ βγαίνοντας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων δεν έκανε δήλωση. Μπήκε στο περιπολικό προκειμένου να οδηγηθεί ξανά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Ο δικηγόρος του, Νίκος Γεωργουλέας, όπως είπε σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων "ακολουθήθηκε η δικονομική διαδικασία, ο κ. Λιγνάδης έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη" και πρόσθεσε ότι "υπάρχει πλήρης άρνηση των κατηγοριών που του προσάπτονται". Είπε ακόμη ότι "θα μελετήσουμε τη δικογραφία και θα τοποθετηθούμε θεσμικώς".

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έφτασε στην Ευελπίδων με χειροπέδες και φορώντας σκούφο και μάσκα. Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος. Ο σκηνοθέτης – ηθοποιός συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές αφού πρώτα έλαβαν καταθέσεις από σημαντικούς μάρτυρες που έδεσαν τις καταγγελίες που υπήρχαν σε βάρος του γνωστού ηθοποιού- σκηνοθέτη.