ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη δημοσκόπηση OPEN: Crash test κυβέρνησης

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 12,8 μονάδων για τη ΝΔ
-Δυσαρεστημένο το 73% από την αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκόπηση της ALCO, που παρουσιάζει το OPEN, με τη βοήθεια του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Κώστα Παναγόπουλου

Τα ευρήματα της νέας μεγάλης δημοσκόπησης της ALCO για το OPEN με τη συμμετοχή του ethnos.gr για τον μήνα Ιούλιο παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Tο Ανοιχτό Κανάλι, δημιούργησε την πρώτη ανοιχτή έρευνα που διαμορφώνουν οι ίδιοι οι πολίτες με την ψήφο τους.

Την ίδια ώρα όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Alco για το OPEN οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Στη μεγάλη δημοσκόπηση οι πολίτες απαντούν και για το πώς κρίνουν τις κυρώσεις και απαγορεύσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους μη εμβολιασμένους και το αν αυτές είναι απαραίτητες για την προστασία της δημόσιας υγείας ή ότι συνιστούν αδικαιολόγητο διχασμό της κοινωνίας.

Στην ίδια δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την ALCO, στην ερώτηση «Δύο χρόνια μετά τις εκλογές είστε πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση;», το 32% απάντησε «καθόλου», το 24% λίγο, το 22% αρκετά και το 19% πολύ. Στους συμμετέχοντες τέθηκε η ίδια ερώτηση και για τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση και οι απαντήσεις ήταν οι εξής: 46% καθόλου, 27% λίγο, 18% αρκετά και 4% πολύ.  

02.png

Σταθερό δημοσκοπικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν: 36.9% ΝΔ, 24.1% ΣΥΡΙΖΑ, 7% Κίνημα Αλλαγής, 5.5% ΚΚΕ, 4.6% Ελληνική Λύση, 3.6% ΜέΡΑ25, 1.6% Πλεύση Ελευθερίας και 11.5% αναποφάσιστοι.  

Η δημοσκόπηση, που διαμορφώθηκε και από ερωτήματα πολιτών, πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 17 Ιουλίου 2021 από την ALCO και μεταδόθηκε σήμερα, Δευτέρα, 19 Ιουλίου.  

06.png
06a.png

Καλύτερη ή χειρότερη η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ;

  • Εξωτερική Πολιτική: 23% χειρότερη, 27% ίδια, 44% καλύτερη.
  • Οικονομία: 33% χειρότερη, 19% ίδια, 40% καλύτερη, στην Υγεία: 36% χειρότερη, 22% ίδια, 37% καλύτερη,
  • Μεταναστευτικό:  27% χειρότερη, 29% ίδια, 35% καλύτερη,
  • Παιδεία: 33% χειρότερη, 24% ίδια, 34% καλύτερη, 
  • Προστασία Περιβάλλοντος: 24% χειρότερη, 29% ίδια, 30% καλύτερη,
  • Εργασιακά: 46% χειρότερη, 23% ίδια, 23% καλύτερη
  • Εγκληματικότητα: 39% χειρότερη, 33% ίδια, 21% καλύτερη. 
03.png

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας 

Στο ερώτημα «Η γνώμη σας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι καλύτερη, ίδια ή χειρότερη από αυτήν που είχατε  στις εκλογές» οι συμμετέχοντες απάντησαν: 30% χειρότερη, 37% ίδια, 31% καλύτερη. Η ίδια ερώτηση τέθηκε και για τον Αλέξη Τσίπρα με τις απαντήσεις να έχουν ως εξής: 33% χειρότερη, 52% ίδια, 10% καλύτερη.  

Στην ερώτηση «Ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα», το 40% απάντησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το 22% τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, και το 32% κανέναν από τους δύο.  

04.png
05.png

Απαγορεύσεις για τους μη εμβολιασμένους

Το 54% θεωρεί ότι οι απαγορεύσεις για όσους δεν είναι εμβολιασμένοι είναι απαραίτητες για την προστασία της δημόσιας υγείας και το 39% ότι συνιστούν αδικαιολόγητο διχασμό της κοινωνίας, όπως έδειξαν τα ευρήματα της νέας μεγάλης δημοσκόπησης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN. Το 7% στην ίδια ερώτηση απάντησε «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».  

01.png

 πηγη  ethnos.gr/