ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: "Άνοίγει" και πάλι τη Δευτέρα

Σκέψεις να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα του μίνι lockdown στη Μύκονο υπάρχουν στην κυβέρνηση και σύμφωνα με πηγές, αυτή θα είναι η πρόταση προς την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αφού εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων 24ωρων και κριθεί ότι η άρση των μέτρων είναι δυνατή, το νησί των ανέμων θα ανοίξει και πάλι στις 26 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα είχαν ανακοινωθεί στις 17 Ιουλίου και όπως είχε γίνει γνωστό θα είχαν διάρκεια 10 ημερών, δηλαδή έως τις 26 Ιουλίου. 

Σε ότι αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον στα πρώτα 24ωρα της εφαρμογή των μέτρων φαίνεται να υπάρχει σταθεροποίηση ή και υποχώρηση των κρουσμάτων χωρίς να παρατηρείται αύξηση των εισαγωγών για νοσηλεία.

Για άδικα μέτρα έχει κάνει λόγο ο δήμαρχος του νησιού, Κώστας Κουκάς, που πλήττουν όχι μόνο την οικονομία της Μυκόνου αλλά την ίδια την εθνική οικονομία.

Σύμφωνα με τον κ. Κουκά, το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού αποφάσισε και ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των μέτρων καταθέτοντας παράλληλα συγκεκριμένες προτάσεις: Επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους και ανανέωση του green pass των επισκεπτών κάθε 72 ώρες.

Επίσης ανακοίνωσε ότι οι επιχειρηματίες του νησιού αποφάσισαν να ενισχύουν με 150 ευρώ τους υπαλλήλους τους οι οποίοι θα προβούν στον εμβολιασμό.

 

Ο κ. Κουκάς σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο Δήμος και η κοινωνία της Μυκόνου έκαναν ό,τι τους ζητήθηκε προκειμένου να γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα του τουρισμού ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει σήμερα κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να μπορεί η Αστυνομία να αποτρέπει τη διενέργεια κορονοπάρτι σε ιδιωτικούς χώρους.

Τα μέτρα προκάλεσαν αντιδράσεις, με τους επιχειρηματίες του νησιού να κάνουν λόγο και για πολλές ακυρώσεις.

1