ΕΛΛΑΔΑ

Δικαστής εμπλεκόμενος σε χρήση κοκαΐνης με νεαρούς

Δίωξη - σε βαθμό πλημμελήματος - για κατοχή, χρήση και διάθεση μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών αντιμετωπίζει ανώτερος δικαστής, με θεσμικό ρόλο σε μεγάλο δικαστήριο της χώρας.

Πρόκειται για υπόθεση με μεγαλύτερη ηθική παρά ποινική απαξία, όπως τονίζει το dikastiko.gr, κάνοντας λόγο για πλήγμα στη Δικαιοσύνη.

Ο δικαστής συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν δυο νεαρούς έξω από το σπίτι του. Αυτοί τους είπαν ότι περιμένουν τον φίλο τους, που είναι στο σπίτι του δικαστή. Οταν κατέβηκε ο νεαρός και λίγη ώρα αργότερα και ο δικαστής, αμφότεροι παραδέχτηκαν πως έκαναν χρήση κοκαΐνης κατά τη διάρκεια της συνύπαρξης τους στο διαμέρισμα του. Εκεί βρέθηκαν και υπολείμματα σε ένα βαζάκι.

Η υπόθεση διαχωρίστηκε για τους νεαρούς που θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο, ενώ ο δικαστής θα παραπεμφθεί στο εφετείο και θα δικαστεί εκεί, λόγω ειδικής δωσιδικίας. Γι’ αυτό, άλλωστε, αφέθηκε ελεύθερος.

Εφόσον ασκήθηκε ποινική δίωξη είναι δεδομένο πως σε βάρος του δικαστή, ο οποίος έχει διδάξει και στη Σχολή Δικαστών, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.

Ο ίδιος ήδη επικαλέστηκε λόγους υγείας και δεν ανέβηκε στην έδρα να δικάσει. Αυτό, όμως, που προκαλεί η υπόθεση στα δικαστήρια είναι θλίψη.

Πηγή: dikastiko.gr