Άλυτος γρίφος η απαγωγή του επιχειρηματία Κυπαρίσση – Τα όσα σοκαριστικά συνέβησαν, τα άκουσε μία φίλη του θύματος

Το «Τούνελ» στην πρώτη εκπομπή της χρονιάς, ασχολήθηκε με ιδιαίτερη προσοχή με την πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του 40χρονου επιχειρηματία ανταλλακτικών αυτοκινήτων στο Μενίδι. 

Τα ξημερώματα  της  29ης Δεκεμβρίου επέστρεφε από νυχτερινή έξοδο στο σπίτι του στο Ντράφι. Οι δράστες του είχαν στήσει καρτέρι και του επιτέθηκαν. Φαίνεται πως τον παρακολουθούσαν από καιρό και τη νύχτα κινήθηκαν αστραπιαία, καθώς χρειάστηκαν μόλις 60 δευτερόλεπτα για να «χτυπήσουν» το στόχο τους.

Τα όσα σοκαριστικά συνέβησαν, τα άκουσε μία φίλη του θύματος, η οποία βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Εκείνη τη στιγμή έτυχε να μιλάει μαζί του από το εξωτερικό όπου βρισκόταν. Όταν συνειδητοποίησε ότι κάτι κακό του συνέβη, ενημέρωσε το «Τούνελ» και τις Αρχές.

Ο 40χρονος πατέρας δύο παιδιών, προσπαθούσε να κερδίσει όσο περισσότερο χρόνο μπορούσε, γνωρίζοντας πως το κινητό του τηλέφωνο ήταν ανοιχτό. Τελικά ένα λεπτό αργότερα, οι απαγωγείς βρήκαν τη συσκευή και χάθηκε κάθε επικοινωνία. Ένας από τους δράστες που φαίνεται ότι είχε το πάνω χέρι όπως είπε στους αστυνομικούς η μάρτυρας, μιλούσε καθαρά ελληνικά και επαναλάμβανε συνεχώς «σκάσε γ…»

Λίγο μετά, έξω από τον οικισμό «Φοίνικας» στα Σπάτα, εντοπίστηκαν καμένα δύο αυτοκίνητα. Διευκρινίστηκε στη ζωντανή εκπομπή ότι το ένα ανήκε στο θύμα και το έκαψαν για να εξαφανίσουν τυχόν γενετικό τους υλικό. Το άλλο φέρεται να ήταν των δραστών. Το όχημα αυτό είχε κλαπεί από το 2020, λίγο πριν την περίεργη εξαφάνιση ενός άλλου εμπόρου αυτοκινήτων, που είχε ασχοληθεί το «Τούνελ». Του Ηλία Μπάνη 50χρόνων από του Ζωγράφου, που η οικογένειά του πιστεύει ότι έπεσε θύμα αρπαγής την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου του 2020. Του είχαν στήσει καρτέρι στο υπόγειο γκαράζ της γειτονιάς του και τον εξαφάνισαν, χωρίς να ζητήσουν λύτρα. (Λεπτομέρειες ΕΔΩ)

Τι λέει τώρα η σύντροφος του αγνοούμενου Μπάνη…

Με αφορμή την απαγωγή του επιχειρηματία από το Μενίδι, το «Τούνελ» μίλησε με τη σύντροφο του Ηλία Μπάνη.

Η ίδια πιστεύει ότι πρέπει να είχαν συναντήσει τον 40χρονο απαχθέντα επιχειρηματία σε κατάστημα με μικρογεύματα και πως ο σύντροφός της τον χαιρέτησε. Δεν μπορεί όμως να ξέρει αν όντως υπήρξε συνεργασία μεταξύ τους.

Στην περίπτωση του εμπόρου ανταλλακτικών στο Μενίδι, οι Αρχές εκτιμούν πως κατά την απαγωγή έδρασαν δύο ομάδες. Εκείνη που τον παρακολουθούσε και ενημέρωσε το πότε έφυγε από το εστιατόριο όπου δειπνούσε και η επιχειρησιακή ομάδα αποτελούμενη από τουλάχιστον πέντε άτομα που προχώρησε στην αρπαγή του.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το χρονικό της υπόθεσης.

πηγη https://anikolouli.gr/