ΕΛΛΑΔΑ

Η Τζωρτζίνα δηλητηριάστηκε από κεταμίνη - Παραδόθηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή Μπουζιάνη - Ενδεχόμενο εκταφής της

Παραδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Μαΐου το πόρισμα του ιατροδικαστή Σταμάτη Μπουζιάνη που ρίχνει φως στα αίτια θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Όπως έγινε γνωστό, το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου πέθανε εξαιτίας "θανατηφόρας δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία (κεταμίνη)". 

Στο πόρισμα, αναφέρονται ευρήματα όπως είναι η βλάβη στο ήπαρ επιπέδου 1, η μικρή πνευμονορραγία αλλά και συμφόρηση οργάνων που αντιστοιχούν σε χορήγηση κεταμίνης.

Τίθεται και ζήτημα εκταφής της 9χρονης

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του MEGA Βασίλη Λαμπρόπουλου, που μετέδωσε την πληροφορία, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι πως μετά το τελικό συμπέρασμα υπάρχει επισήμανση και ουσιαστικά τίθεται το ζήτημα εκταφής της 9χρονης Τζωρτζίνας για λήψη τριχών, προκειμένου να ελεγχθεί εάν της είχε δοθεί η κεταμίνη ή άλλη ουσία σε προγενέστερο χρόνο και επιπλέον θα δώσει ένα πλήρες χρονοδιάγραμμα του τι έχει συμβεί.

Ο χρόνος της εκταφής είναι μέχρι στιγμής άγνωστος. Ωστόσο, οι ιατροδικαστές ζητούν να γίνει το συντομότερο δυνατόν, για να μην χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος.

Σημειώνεται ότι τα τοξικολογικά εργαστήρια του ΑΠΘ έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν το χρονοδιάγραμμα, εφόσον δοθούν προς ανάλυση τρίχες από το παιδί. Αναμένονται πλέον τα τελικά δεδομένα και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

πηγη  .thetoc.gr/