Σφίγγει ο κλοιός για την Πισπιρίγκου: Στον Κορυδαλλό αύριο το Ανθρωποκτονιών - Θα της πάρει κατάθεση για Μαλένα-Ίριδα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η προφυλακισμένη μητέρα των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, αναμένεται να δώσει ανωμοτί κατάθεση σε κλιμάκιο των Ανθρωποκτονιών που πρόκειται να μεταβεί αύριο Πέμπτη 30/6 στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδικασίες για την υπόθεση της Πάτρας κινούνται με μεγάλη ταχύτητα, ωστόσο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου πρόκειται να αιτηθεί προθεσμίας για να απολογηθεί, θα ζητήσει αντίγραφο της δικογραφίας, θα τη μελετήσει και στη συνέχεια θα καταθέσει ανωμοτί, πιθανότατα, μέσω απολογητικού υπομνήματος για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με αυτή τη νέα εξέλιξη στο θρίλερ των νεκρών παιδιών της Πάτρας, η Ρούλα Πισπιρίγκου καθίσταται η βασική ύποπτη και για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας. 

Να τονίσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, στον φάκελο της δικογραφίες περιλαμβάνονται, πέρα από τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους θανάτους των δύο παιδιών που δείχνουν την ασφυξία ως αίτιο θανάτου, και πάνω από 50 καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και προσώπων από το στενό συγγενικό περιβάλλον της προφυλακισμένης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας Ρούλας Πισπιρίγκου.

Οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας στο πόρισμά τους, το οποίο η πλευρά της κατηγορουμένης αμφισβητεί, αναφέρει ότι ο θάνατος της Ίριδας και της Μαλένας ήταν ασφυκτικός και αποδίδεται σε δολοφονία. Στην περίπτωση της Ίριδας το "κλειδί" είναι το περιβόητο πανάκι, γιατί το αίμα και τα άλλα υγρά όπως αποδείχτηκε από τις εξετάσεις των δύο ιατροδικαστών δεν προέρχονταν από τους πνεύμονες, καθώς θα βρίσκονταν υπολείμματα στην τραχεία, αλλά από πληγή στο στόμα του μόλις 6 μηνών μωρού. ψυχολόγου

Άρα το πανάκι χρησιμοποιήθηκε για να φραγεί η στοματική κοιλότητα του παιδιού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυκτικό θάνατο. Το πόρισμα έρχεται να ανατρέψει την αρχική ιατροδικαστική έκθεση. Στις περιπτώσεις και των δύο παιδιών έγινε λάθος αρχική εκτίμηση των ευρημάτων και τελικά οι απαντήσεις δόθηκαν μετά από τρία χρόνια για το ένα παιδί και 16 μήνες για το άλλο παιδί.

 

πηγη  thetoc.gr