Το πανούργο ζευγάρι, η απάτη και το παρολίγον θύμα που πονηρεύτηκε τι πάει να συμβε

Ένοχοι για απάτη κρίθηκαν χθες στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας 54χρονη υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 63 χρόνος κάτοικος Φαρσάλων, που προσπάθησαν να εξαπατήσουν 69χρόνη γυναίκα με τη μέθοδο της απάτης με τα τροχαία στα Φάρσαλα.

Στο πλαίσιο της χθεσινής δίκης, η 69χρονη Φαρσαλινή περιέγραψε πως της τηλεφώνησαν προκειμένου να την εξαπατήσουν, λέγοντας ότι δέχτηκε τηλεφώνημα, όπου μίλησε αρχικά με άγνωστη γυναίκα που έκλαιγε και στη συνέχεια με άγνωστο δράστη, ο οποίος, προσποιούμενος τον αστυνομικό, προφασίστηκε εμπλοκή συγγενικού προσώπου της παθούσας σε τροχαίο ατύχημα, ζητώντας της την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να μεσολαβήσει ο ίδιος για να μη φυλακιστεί το συγκεκριμένο το συγγενικό της πρόσωπο, λέγοντας μάλιστα πως ο εισαγγελέας θα «χρειαστεί» 50.000 ευρώ για να μην υποβληθεί η δικογραφία. 

Στη συνέχεια κατέθεσαν οι δύο αστυνομικοί του τμήματος Φαρσάλων, οι οποίοι περιέγραψαν με λεπτομέρειες πως μεθόδευσαν και πως κατάφεραν τελικά να συλλάβουν το ζευγάρι των δραστών στην Κεντρική πλατεία των Φαρσάλων.

Στην απολογία της η 54χρονη υπήκοος Βουλγαρίας ισχυρίστηκε ότι έβαλε αγγελία για εργασία, με αφορμή την οποία άγνωστος άνδρας από την Βουλγαρία επικοινώνησε μαζί της, ζητώντας από εκείνη να πάει στο ραντεβού με το υποψήφιο θύμα, προκειμένου να παραλάβει έγγραφα, τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν την αγοραπωλησία χωραφιού. Η 54χρονη δήλωσε άγνοια για την απάτη, ενώ την κατηγορία αρνήθηκε και ο 63χρόνος σύντροφος, λέγοντας ότι απλά μετέφερε την σύντροφό του στα Φάρσαλα για μία δική της δουλειά.

«Οι κατηγορούμενοι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας», «έχουν συμμετοχή στην απάτη», «όλα όσα μας είπαν είναι αποκύημα της φαντασίας τους», τόνισε στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας της έδρας, προσθέτοντας ότι δυστυχώς τα τελευταία χρόνια είναι σε έξαρση τα φαινόμενα της εκμετάλλευσης ανήμπορων ηλικιωμένων, οι οποίοι υπό τον φόβο ότι θα πάθει κακό συγγενικό τους πρόσωπο καταβάλουν χρήματα στους απατεώνες. Το μόνο ευτύχημα στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι η παθούσα αντιλήφθηκε το αδίκημα, κατέληξε η Εισαγγελέας, προτείνοντας την ενοχή τους.

Τελικά το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας έκρινε ενόχους και τους δύο κατηγορούμενους για απάτη κατά συναυτουργία, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 3 ετών στον καθένα με τριετή αναστολή.

Πηγή: Ελευθερία