Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο «ευγενικός» απατεώνας – Τον έψαχναν 9 χρόνια!

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε μετά από εννέα χρόνια απατεώνας που είχε μετατρέψει τις πλαστές επιταγές σε… επάγγελμα. Πρόκειται για έναν 56χρονο ο οποίος είχε μπει επισταμένως στο κάδρο του Τμήματος Αναζητήσεων τους τελευταίους τρεις μήνες και τελικώς εντοπίστηκε την περασμένη Δευτέρα στη Νέα Πέραμο. Ο 56χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί στο κέντρο της πόλης ένα αυτοκίνητο που είχε δηλωμένα άλλα στοιχεία ιδιοκτήτη.

Οι αστυνομικοί τον χαρακτηρίζουν ως τον «ευγενικό απατεώνα» που με τακτικές δήθεν ενός ευυπόληπτου προσώπου κατάφερε να εξαπατά πολίτες και επιχειρήσεις αποκομίζοντας μεγάλο περιουσιακό όφελος. Σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις συνολικής ποινής κάθειρξης 10 ετών και 16 μηνών και ποινή φυλάκισης 17 ετών και ενός μήνα.
Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών με επιπλέον ποινή φυλάκισης 24 ετών και έξι μηνών για τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία, πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, απόπειρας εκβίασης και συκοφαντικής δυσφήμισης. Η συνολική ποινή κάθειρξης που του επιβλήθηκε είναι 51 έτη και 7 μήνες.