Μεγάλη βουτιά 60% στα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ για τον Φεβρουάριο

Βουτιά 60% παρουσιάζουν οι λιανικές τιμές του ρεύματος που ανακοίνωσαν αργά το βράδυ οι πάροχοι ρεύματος για τον Φεβρουάριο του 2023.

Συγκεκριμένα οι τιμές στον μεγαλύτερο πάροχο που είναι η ΔΕΗ διαμορφώνονται για καταναλώσεις κάτω των 500 KWh στα 0,199 από 0,489 ευρώ που ήταν η κιλοβατώρα για τον Ιανουάριο. 

Να σημειωθεί ότι η τελική τιμή που θα πληρώσουν οι καταναλωτές δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί και θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, κοντά στα 0,159 ευρώ η KWh, όπως άλλωστε είναι και τους τελευταίους μήνες.

Οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν πιθανότατα την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πάντως η επιδότηση θα είναι η μικρότερη από την στιγμή που εφαρμόζεται το εν λόγω σύστημα, μόλις 4 λεπτά η KWh. 

Η σημαντική πτώση των τιμών για το Φεβρουάριο οφείλεται στην μείωση που έχουν καταγράψει οι τιμές χονδρικής τον Ιανουάριο.

Από 500 κιλοβατώρες και πάνω, η αρχική τιμή του Φεβρουαρίου διαμορφώνεται στα 0,211 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,501 ευρώ τον Ιανουάριο και 0,392 τον Δεκέμβριο.

Εκτιμάται ότι η εξέλιξη αυτή θα φέρει μεγάλη ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με υψηλές καταναλώσεις, όπως φούρνοι και ζαχαροπλαστεία εκεί δηλαδή που υπάρχουν μεγάλοι λογαριασμοί και η επιδότηση είναι χαμηλότερη σε σχέση με τα οικιακά τιμολόγια.

πηγη  newsit.gr