Δημοσκόπηση της Metron Analysis για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ - Ποιος κερδίζει στον δεύτερο γύρο

Τρεις μέρες πριν την προσφυγή στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, η δημοσκόπηση της Metron Analysis παρουσιάζει, για λογαριασμό του Mega, τις τάσεις που καταγράφονται στο εκλογικό σώμα των μελών του κόμματος.

Δύο από τους πέντε υποψήφιους ξεχωρίζουν και δεν είναι άλλοι από την Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη, του οποίου η υποψηφιότητα έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην Κουμουνδούρου, προκαλώντας αντιδράσεις και συντροφικά "μαχαιρώματα".

 

Πρώτη στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύεται η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία ήταν το αδιαμφισβήτητο φαβορί έως την εμφάνιση Κασσελάκη στο προσκήνιο, που ακολουθεί δεύτερος σε απόσταση αναπνοής.

Η πρώην υπουργός συγκεντρώνει το 41% έναντι 35% του επιχειρηματία. Ακολουθεί το "χάος" αφού οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι έχουν ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά. Συγκεκριμένα, τον Νίκο Παππά προτιμά το 8%, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο το 7% και τον Στέφανο Τζουμάκα μόλις το 1%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι περισσότεροι οι ψηφοφόροι του Στέφανου Κασσελάκη που προτίθενται να πάνε να ψηφίσουν (39%) σε σχέση με αυτούς της Έφης Αχτσιόγλου (31%).

Δημοσκόπηση Metron Analysis

Στην περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος, το 52% επιλέγει την νυν βουλευτή, με το ποσοστό του Στέφανου Κασσελάκη να αγγίζει το 39%.

Δημοσκόπηση Metron Analysis

Στην παράσταση νίκης προηγείται και πάλι η μοναδική γυναίκα υποψήφια για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης (49%), με τον επιχειρηματία να έπεται (30%).

Δημοσκόπηση Metron Analysis

Η Έφη Αχτσιόγλυο φαίνεται πως υπερτερεί και σε δημοτικότητα έναντι των υπολοίπων υποψηφίων, που διεκδικούν να είναι οι διάδοχοι του Αλέξη Τσίπρα στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση Metron Analysis

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία με την εικόνα των υποψήφιων προέδρων.

Παρότι η Έφη Αχτσιόγλου θεωρείται πιο ενωτική, είναι περισσότετοι οι ψηφοφόφοι του ΣΥΡΙΖΑ που εκτιμούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά και να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντιθέτως, στο σύνολο των ερωτηθέντων η πρώην υπουργός είναι εκείνη που κερδίζει στα συγκεκριμένα "σημεία".

Δημοσκόπηση Metron Analysis

Όπως προκύπτει από το παρακάτω γράφημα, το 66% όσων απάντησαν θεωρούν ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Δημοσκόπηση Metron Analysis

Την ίδια ώρα, η ακρίβεια παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες.

Δημοσκόπηση Metron Analysis

Τέλος, το 61% έχει αρνητική εντύπωση για το έργο της κυβέρνησης, έναντι 32% που έχει θετική.

Δημοσκόπηση Metron Analysis
 

πηγη  thetoc.gr